
واژه فتنه طی ۵ سال گذشته به دکانی تبدیل شده که کاسبان این واژه از قبل آن هر روز سخنی تازه عرضه میکنند و با پرداختن به آن در ابعاد مختلف، از واژه فتنه ابزاری ساخته اند برای تقابل با هر آنچه با آن مخالفند.
این کاسبان فتنه که بخش اعظم تندرویان درون حاکمیتی در زمره آن قرار دارند هر از چند گاهی با مستمسکی واهی سعی در پرداختن به اعتراضات مردمی سال ۸۸ با نام فتنه و فتنه گران دارند و مایلند آتش این مساله حتی زیر خاکستر نیز روشن بماند چون نان خوردن از فتنه را بهترین روش برای مخالفت با خواسته های مردم و دولت یازدهم میدانند.
سالهاست که رهبران معترضین به نتایج انتخابات ۸۸ در حصر خانگی به سر میبرند و طی دور دوم ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد تمامی ارکان حکومتی، انتظامی و اطلاعاتی کشور بسیج شدند تا دیگر نامی معترضین یا همان اصطلاح فتنه و فتنه گران باقی نماند، اما باز هم شاهد این مساله هستیم که تندرویان تلاش میکنند با انتساب هر فرد یا عملی به واژه فتنه از آن بهره برداری کرده و حیات سیاسی خود را در آن بجویند.
در تازهترین اظهار نظر احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران، با استفاده از واژه فتنه در واکنش به اقدامات دولت یازدهم در زمینههای داخلی و خارجی گفته است: فتنه خط قرمز رهبر است، برخی میخواهند ذلت را تئوریزه کنند، مسابقه بیحجابی راه افتاده و اگر نظام آسیب ببیند جشن هنر شیراز دوباره زنده خواهد شد.
این عضو مجلس خبرگان رهبری بار دیگر اقدامات تیم مذاکره کننده هستهای را نشان از ذلت دانسته و میگوید: آنهایی که میگویند مردم رفاه میخواهند به دنبال خسته نشان دادن ملت هستند و آنچنان به بیگانه امید دارند که میگویند اگر توافق هستهای حاصل شود ایران گلستان میشود.
حال این سوال مطرح می شود که این تندرویان به اشکال مختلف و با راهاندازی مراسمی مانند ۹ دی بیان میکنند که فتنه مرده است و پس چگونه می شود این مساله که مرده و میخ هایی بر تابوت آن زدهاند همچنان به بزرگتری دلواپسی و دلهره آنان تبدیل شده است؟
این محافظه کاران، حامیان فتنه را یک مشت ورشکسته سیاسی نام نهادهاند، اما خود به کاسبی منفعتگرا بدل گردیدهاند که تلاش دارند با استناد به واژه فتنه علم مخالفت با هر قدمی که در جهت منافع ملت برداشته میشود بردارند.
احمد علم الهدی امام جمعه مشهد در اظهاراتی با بیان اینکه نفرت از فتنه و فتنه ۸۸ در مردم ما نهادینه شده و میزان آن به اندازه تنفر از آمریکا و منافقین است، میگوید: یک مشت سیاسی ورشکستهای به دلیل همکاری با فتنه حیات سیاسی خود را از دست دادهاند و میخواهند با ایجاد تردید دوباره حیات یابند که این مسئله امکانپذیر نخواهد بود.
البته ریشه این حملات و اقدامات را میتوان در نتایج انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته به خوبی مشاهده کرد و افرادی که خود را از دایره قدرت دور دیده و به همان اندازه منابع مالی و اقتصادی خود را که واسته نزدیکی با منبع قدرت به دست آورده بودند در خطر می بینند، استفاده از واژه فتنه بمانند کسب و کار موفقی برای جبران هر آنچه از دست دادهاند، خواهد بود.
واکنشهای این محافظه کاران تندرو نسبت به عملکرد دولت یازدهم در عرصههای مختلف نشان از این مساله دارد که این طیف افراطی به دلیل پاسخ منفی ملت به گفتمان تحجر و افراطی گری در ۲۴ خرداد سال گذشته عزمشان همچنان جزم است که با استفاده از روشهای مختلف به ویژه واژهای به نام فتنه دولت روحانی را به حاشیه رانده و آنرا ناکارآمد جلوه دهند.
امروزدولت یازدهم و جریانات اعتدالگرا در شرایط ویژهای قرار دارند، زیرا محافظه کاران افراطی به دلیل نداشتن پایگاه اجتماعی تلاش دارند با استفاده از واژه مرزبندی با فتنه نیروهای اعتدال گرایان را در مسیر حرکت خود با مشکل مواجه و عملا در بین آنان شکاف و برخی را حذف کنند.
در این رابطه سیدهادی خامنهای رئیس مجمع نیروهای خط امام در دیدار شورای جوانان احزاب اصلاحطلب درباره فتنه ۸۸ گفته بود: عدهای با کوبیدن بر طبل تو خالی فتنه و فتنهگری و تکرار این شعار در حال نان خوردن هستند و در واقع در حال فتنهگری واقعیاند.
در خاتمه ذکر این نکته ضروری است که همان مردمی که به آنها واژه فتنه و فتنهگر اطلاق می شود همانهایی هستند که در روز ۲۴ خرداد آرا خود را به سبد حسن روحانی ریختند و همچنان بر عهدی که با دولت یازدهم بسته اند پایبند و امیدوارند.