
یک: دیروز با حکم دادگاه جنائى قاهره، حُسنى مبارک، فرزندان و معاونان او از اتهام فساد اقتصادى و قتل معترضان در بهار عربى تبرئه شدند! لابد خونهاى ریختهشده در اطراف میدان التحریر، و ویدئوى آن خودروى نیروهاى امنیتىّ که از روى معترضانِ مصرى رد شد هم کار بیگانگان بود… درست مثل قاضىالقُضات خودمان، صادق لاریجانى که گفت اعتراضات سال ٨٨ فقط ١ کشته داشت! آن هم ”ندا آقاسلطان” که انگلیس او را کشت تا بىبىسى با تصویرش علیه نظام توطئه کند!
اصلا به گمانم انقلابیون بهار عربى (البته آن عده که پس از کودتاى ژنرال سیسى از کشتار و زندان، جانِ سالم به در بردهاند) الان یک چیزى هم بدهکارند به حُسنى مبارک که چرا مزاحم ربع قرن دیکتاتورىِ عالىجناب شدند…
این همان محکمهایست که براى محمد مُرسی، نخستین رئیس جمهور «منتخب» مصر بعد از سقوط مبارک، تقاضاى حکم اعدام کرد!
دو: هفته گذشته در محاکمهى محمد مُرسی، نخستین رئیس جمهور منتخب مصر (پس از سقوط حُسنى مُبارک) که تابستان سال گذشته در یک کودتاى نظامى برکنار شد دادستان برایش تقاضاى حکم اعدام کرد؛ از زمان کودتاى ژنرال عبدالفتاح سیسى، بیش از سههزار معترض کشته شدند و هزاران تن در زندان به سر مىبرند؛
اکثر کشتهشدگان و زندانیان از فعالان و حاضران میدان التحریر در “انقلاب علیه مُبارک” بودند.
وزیر علومِ دولت سیسى، ثبت نام دانشجویانِ مخالف کودتا را ممنوع کرده و دهها دانشجو از ٧ دانشگاه بزرگ مصر تا کنون اخراج شدهاند؛ گاردین به تازگى در گزارشى نوشت که خرید و فروش رمان “١٩٨۴” نوشتهى جورج اورول نیز در این کشور ممنوع شده؛ منابع مصرى گفتهاند “قلعهى حیوانات”، دیگر کتابِ ارول هم از کتابخانههاى رسمى این کشور جمعآورى است.
به گمانم همان طور که با توصیهى میرحسین موسوى به خواندن “گزارش یک آدمربایى” گابریل گارسیا مارکز، مىتوان فهمید بر او چه گذشته، از ممنوع شدن دو اثر ارول در مصر هم مىتوان دریافت حقیقت ماجرا در آن کودتا و این اعدام چیست…
جاى ژانپلسارتر هم خالى تا بار دیگر از “تهوّع” بنویسد…
سه: به گزارش النشرة، طى دو روز گذشته ٢۶٠ تن از راهپیمایان بازداشت شدند؛ بنا بر این گزارش ١٠ بمب نیز در شهرهاى مختلف خنثى شده است.
در پى تیراندازى علیه تظاهرکنندگانِ منطقهى حَىُّ المَطَریّة در قاهره، وبسایت إخوان المسلمین تعداد کشته شدگان را پنج تن شمرده؛ این وبسایت همچنین گزارش داده که تعدادى از دانشجویان معترض، از جمله پنج دانشجوى دختر بازداشت شده اند؛ بنا بر این گزارش، عبدالله شَحاتَه، استاد دانشکدهى اقتصاد و علوم سیاسى در قاهره نیز در میان بازداشت شدگان است.