
عکس از دانشگاه تهران
دانشگاه و وزارت علوم این روزها، روزگار دشوارى را مى گذرانند. نامه معرفی وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در جلسه علنی دیروز مجلس از سوی هیات رئیسه اعلام وصول شد. قرارست روز چهارشنبه ى آینده، جلسه ى رأى اعتماد به محمود نیلی احمدآبادی به عنوان وزیر پیشنهادی علوم برگزار شود.
نیلى احمدآبادى که هم اکنون سرپرستى دانشگاه تهران را بر عهده دارد در حالى به مجلس معرفى مى شود که دو ماه پیش، رضافرجى دانا وزیر پیشینِ علوم از سوى نمایندگان اصولگرا، استیضاح و برکنار شده بود.
برخى از همان نمایندگان اما، امروز هنگام اعلام زمان رأى اعتماد به وزیر پیشنهادىِ جدید، مخالفت خود را با او نیز اعلام کردند.
همزمان برخی تشکلهای دانشجویی اصولگرا هم در نامههایی به روحانی ضمن انتقاد از معرفی نیلیاحمدآبادی٬ خواستار آن شدندکه رییسجمهوری، فرد دیگری را به عنوان وزیر به مجلس معرفی کند.
نیلیاحمدآبادی٬ در زمان معرفی به عنوان سرپرست دانشگاه تهران٬ از سوی منتقدانش متهم شده بود که در اعتراضهای سال ۸۸ حضور داشته است.
از سوى دیگر سرپرست وزارت علوم، دیروز در یک نشست خبرى گفت که اسامى دریافتکنندگان بورسیه هاى غیرقانونى را تنها در صورتِ درخواست رییس جمهور به او خواهد داد.
به گزارش مهر، محمد على نجفى از واکنشهاى برخى از اصولگرایان به بررسى بورسیهها انتقاد کرد و پرسید: از اینکه صدها نفر شرایط بورس را نداشتند باید عذرخواهی کنیم؟ او افزود: ٧۵٠ نفر را یک نفر از مسئولان وزارت علومِ دولت احمدىنژاد و ٩٠ نفر دیگر را یکی از روسای دانشگاهها براى گرفتن بورسیه معرفی کرده بود.
در پى انتشار خبر تخلف دولت پیشین در اعطاى بورسیههاى غیرقانونى، تعداد٬ ۳۷۷۲ پرونده مورد بررسى قرار گرفت که تاریخ صدور آنها به سالهای ۸۸ تا ۹۲ مربوط مىشد؛ وزارت علوم پیشتر، طى اطلاعیهای با خبر لغو ٨۴٠ بورسیه، اعلام کرده بود که ۱۲۴۱ نفر دیگر از دریافت کنندگان، اگر تا پایان بهمن ماه نتوانند از دانشگاهها، اعلام نیاز بگیرند باید با هزینه ى شخصی ادامه تحصیل دهند.
در همین رابطه، رضا منصوری، معاون وزیر علوم در دولت محمد خاتمی، در یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: “نگرانی و ترس عدهای در مقابل برخورد با بورسیههای غیرقانونی به این دلیل است که آنها سکوت دیروزشان را توجیه میکنند یا آن که برخی در این کار غیرقانونی شریک بودهاند و باید جوابگوی این تخلف باشند”.