
علیرغم گذشت نزدیک به دو سال از حادثهی آتشسوزی دبستانی در روستای شینآباد، پروندهی قضایی این حادثه هنوز بسته نشده است. روز گذشته، پیگیری این مساله موکول شد به تشکیل کارگروهی جهت تصمیمگیری برای وضعیت بیمه، پرداخت دیه و موضوع دریافت مستمری قربانیان.
هفتهی گذشته، تعدادی از خانوادههای دخترکان حادثه دیده، مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری تجمع کرده و به دیهی دریافتی به نصف قیمت، و همچنین به عدم دریافت مستمریای که به ایشان وعده شده بود، اعتراض کردند.
طبق قوانین اسلامی، دیهی زن، نصف دیهی مرد است و از آنجا که این حادثه، در کلاس دخترانه رخ داده بود و قربانیان مونث هستند، در نتیجه، پنجاه درصد دیهی مرد به آنها تعلق میگیرد.
سیزدهم مرداد ماه ۱۳۹۳، “محسنی اژهای” در نشست خبری خود با خبرنگاران، در مورد مبلغ دیهی این دانش آموزان گفته بود: “دیه زن و مرد برابر نیست ولی ترتیبی داده شده که برابر باشد و بنده موضوع دیه بچههای شین آباد را بررسی میکنم”.
همزمان با سخنان اژهای، صحبتهای “رسول خضری”، “نماینده پیرانشهر”، نیز منتشر شد که گفته بود: “پیشنهاد شد که مابهالتفاوت مبلغ دیه توسط دولت به این خانوادهها پرداخت شود”.
روز تجمع مقابل ساختمان ریاست جمهوری، وکیل دانشآموزان به “ایرنا” گفت: “خرج و مخارج، هزینه زندگی و آیندهی این دخترکانی که صورتشان را کامل از دست دادهاند و حتی شاید نتوانند ازدواج کنند برایشان سنگین است”.
“حسین احمدی نیاز” با تاکید بر اصول ۱۱۳ و ۱۲۱ قانون اساسی، و یادآوری سوگند رئیس جمهور، خواستهی کودکان از وی را بر حق دانسته و گفت: “خواستههای این کودکان از رییس جمهور، مشروع و قانونی است و امیدواریم اقدام مناسبی برای این کودکان انجام شود”.
در این مورد نیز نمایندهی پیرانشهر، خبر از تعیین مستمری برای این دانشآمزان به دستور “حسن روحانی” داده و گفته بود: “رئیسجمهور در نامهای به وزیر آموزش و پرورش دستور تخصیص اعتبار مناسب برای مستمری مادام العمر این دانش آموزان را داده است.”
نتیجهی اعتراضات، تشکیل جلسهای در نهاد ریاست جمهوری بود. این جلسه، روز گذشته با حضور خانوادهی کودکان حادثه دیده به همراه وکیلشان تشکیل شد. احمدی نیاز دربارهی ماحصل گفتگوها به ایسنا گفت: “در این جلسه که نماینده پیرانشهر در مجلس و نمایندگانی از وزارتخانه ها حضور داشتند مقرر شد کارگروهی تشکیل شود تا در مورد وضعیت بیمه، پرداخت دیه و موضوع دریافت مستمری آسیب دیدگان تصمیمگیری شود”.
طی حادثهی روستای شینآباد که به تاریخ ۱۵ آذر ۱۳۹۱ رخ داد، سی و پنج دانشآموز دچار سوختگی شدند. دو تن از آنها بر اثر سوختگی شدید فوت کردند که دیه به خانوادههای ایشان پرداخت شد. برخی از قربانیان، صورتهایشان را و برخی دیگر، انگشتهای خود را از دست دادهاند. در سال ۹۲ آنهایی که دوره درمانیشان تمام شد، توانستند دیه دریافت کنند. اما شش خانواده دیگر که دیه نگرفته بودند در سال ۹۳، بر اساس قوانین جمهوری اسلامی نصف دیه کامل به ایشان پرداخت شد.