
حدود دو هفته بعد از حمله ارتش اسرائیل به نوار غزه، در حالى که آمار قربانیان فلسطینى از ۵٠٠ تن نیز گذشته، نتانیاهو گفته که با حوصله باید جنگ علیه غزه را ادامه داد؛ همزمان، روزنامه کیهان نیز به صراحت از حماس و جهاد اسلامی خواسته است با حوصله به موشک پراکنی ادامه دهند.
این روزنامه که مدیریت آن را نمایندگى ولى فقیه در موسسه کیهان بر عهده دارد در سرمقاله خود نوشته که همه چشمها به میزان مقاومت غزه و بخصوص سازمانهای شبه نظامی آن دوخته شده است.
سرمقاله نویس کیهان در ادامه ازحماس و جهاد اسلامی خواسته “با حوصله به موشکپرانیهای خود ادامه دهند و این میزان از خسارات و تلفات انسانی را که بنا به ملاحظاتی از جنگهای قبلی بسیار کمتر است، پذیرا باشند.”
اینکه یک روزنامه ى وابسته به بودجه ى دولتى جمهورى اسلامى، در موضعى همزمان با نخست وزیر اسراییل، به صورت رسمی خواهان موشک پراکنیهای حماس به غزه باشد و از گروههای درگیر فلسطینی بخواهد به میزان خسارات و تلفات انسانی توجهی نشان ندهند چه معنایى مى تواند داشته باشد؟
به نظر مى رسد در میانه ى جنگ هاى خونین و خانه هاى ویران، همواره کسانى هستند که از ادامه ى این درگیرى سود ببرند و کاخ منافعِ خود را بر بستر همین جنگ ها بسازند.
حتى در تحلیل جنگ ٨ ساله ى ایران و عراق نیز هنوز این پرسش بى پاسخ مانده که چرا برخى با دادن اطلاعات خاص به رهبرانِ وقت، بر ادامه جنگ پس از آزادى خرمشهر تاکید داشتند و آتش بس را نمى پذیرفتند و سرانجام به جاى آتش بسِ مقتدرانه در سال ١٣۶٠، مجبور به پذیرش قطعنامه در سال ١٣۶٧ شدند؟
در نتیجه ى این نگاه و روش، قربانى اصلى، حق حیات و امنیت انسانهاست، زیرا این حق از یکسو توسط قدرتهایى نقض مى شود که مدعى حقوق بشرند اما چشم خود را بر فاجعه اى که امروز در غزه در حال وقوع است بسته اند و براى آتش بس، به صدور بیانیه اکتفا مى کنند؛ از سوى دیگر در داخل کشور ما نیز آنها که منافع خود را در افزایش آمار کشته شدگان و مجروحان و آوارگان فلسطینى دنبال مى کنند از آتش بس نگرانند.
کلید سرنوشت غزه و رهایى از این وضعیت، تنها به دست کسانى است که حتى از جانِ یک انسان نیز به آسانى نگذرند و از هر راهى که جلوى ریختن حتى یک قطره خون را بگیرد نیز استقبال کنند.