
در حالی حدود یکسال از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ۲۴ خرداد ماه سال گذشته می گذرد که در طی این مدت افراطیون و تندرویان حکومتی هر روز دولت را به چالش جدیدی کشیده و انتقاد از عملکرد روحانی را سرلوحه اعمال و رفتار خود قرار دادهاند.
در تازه ترین اظهار نظر، جعفر شجونی عضو جامعه روحانیت مبارز، با بیان اینکه حاضر نیست پشت مرده احمدینژاد هم حرف بزند، گفته است: حسن روحانی باید استعفا کند تا نظام با برگزاری انتخابات آزاد یک آدم حسابی را بر سر کار بیاورد.
وی در انتقاد از شعار اعتدالگرایی در دولت روحانی گفته است: اعتدال همان لغتی است که ابوموسی اشعری با آن٬ حضرت علی را خانهنشین کرد و یک مشت زن بدحجاب به امید آنکه بیحجابی شود رفتند و به روحانی رای دادند.
بدون هیچ تردیدی باید گفت رای مردم به حسن روحانی نه بزرگی به اینگونه تندرویان بود که توانستند با تقلبی بزرگ، فردی نزدیک به خود را سکاندار هدایت دولت طی هشت سال کنند.
حسن روحانی به خوبی پاسخ این مساله را برای این افراد روشن کرد که در کنفرانسی خبری اعلام کرد: فریاد انتخابات نشان داد که مردم چه میخواهند. پنبهها را از گوشتان دربیاورید. تندروی را تمام کنید.
اما در این میان محافظه کاران و روحانیون تندرو بدون در نظر گرفتن خواست و اراده مردم هر روز دامنه حملات به دولت را گسترش می دهند ، در این زمینه محمد تقی مصباح یزدی رهبر معنوی جبهه پایداری که پرچمدار مخالفت با دولت یازدهم محسوب می شود، در اظهار نظری گفته است: سخنان برخی مقامهای دولت یازدهم نشخوار سخنان اصلاحطلبان است و حسن روحانی از مواضع انقلابی خود عقبگرد کرده است.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی روحانی را فردی معرفی می کند که دین خود را از انگلیس گرفته و وی چنین دینی را نمیشناسد و آن را قبول ندارد و می گوید: برخی از افراد همواره شعار داده و دائم از لفظ مقام معظم رهبری دم میزنند، اما در عمق دل، اصلا ولایت فقیه را قبول ندارند.
این گونه سخنان و حملات دیگر تندرویان نشان از این دارد که تلاشی گسترده در جهت تخریب دولت تدوین و در حال انجام است و محافظه کاران تلاش دارند تا با ملتهب کردن فضای سیاسی کشور، راه را برای رسیدن به مقصود که همانا بازگشت به قدرت است، هموار نمایند.
محمدحسن ذاکری٬ عضو حزب موتلفه در خصوص این تندروی ها می گوید: تندروها و افراطیون این قدر صحنه را تنگ میکنند که فقط خودشان انقلابی و ولایی معرفی شوند و اگر بنا باشد ما همه را فتنهگر بدانیم، مثلا باید ۲۰ میلیون جمعیت را بگوییم فتنه گرند.
رئیس دولت یازدهم با شعار میانه روی و اعتدالگرایی پا به صحنه انتخابات گذاشت و با اقبال مردم توانست سکاندار قوه مجریه گردد و بدیهی است برای به ثمر رساندن این شعارها و حل مشکلات سیاسی و اقتصادی کشور باید تندروی ها و یکجانبه نگری ها کنار گذاشته شود.
در این میان باید به صراحت گفت دولت یازدهم و شخص حسن روحانی اگر می خواهد در مقابل این گونه اقدامات موفق باشد می باید از همه امکانات و نیروهای موجود در جهت رفاه و آسایش مردمی استفاده کند که با رای به وی تلاش کردند راه را برای حضور دوباره تندرویان بر ارکان اجرایی کشور ببندند.
حسن روحانی تا کنون نشان داده است که تلاش دارد از تندروی ها دوری کند و با تغییر چهره ایران چه در بعد داخلی و چه در بعد خارجی، فضایی که دولت گذشته بوجود آورد از کشور بزداید و راه بهبود شرایط را در تمامی جهات باز کند.
بدون تردید مردم نیز با دیدن تغییر و تلاش دولت اعتدالگرا به آینده امیدوار شده و حمایت خود را از دولت حسن روحانی دو چندان می کنند و این بهترین و مؤثرترین سلاح در مقابله با تندرویانی است که سیلی سختی از جامعه ایرانی خوردهاند.
در خاتمه باید گفت اگر حسن روحانی و دولتمردانش بتوانند با پاسخ به مطالبات مردمی و اصلاح امور در بعد داخلی و خارجی موفق عمل کند بدیهی است یکبار دیگر محافظه کاران و تندرویان شکست تلخ دیگری را تجربه خواهند کرد و حنای آنان برای جامعه رنگی نخواهد داشت.