
عکس از تسنیم
به گزارش مهر کار آمادهسازی محل برگزاری بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تقریباً رو به اتمام است و امسال هم این نمایشگاه میهمان مصلای امام خمینی است و هنوز جای ثابتی برای آن تدارک دیده نشده است. این در حالی است که طبق اعلام مسئولان، هر ساله برای مهیا کردن فضای نمایشگاه کتاب تهران، تجهیزات و امکاناتی به اندازه ساخت یک شهر ۲۰۰ هزار نفری هزینه میشود. گفتنی است نمایشگاه کتاب تهران از تاریخ دهم تا بیستم اردیبهشت ماه از ساعت ۱۰صبح الی ۲۰ دایر است
تلاش برای بهبود شرایط نمایشگاه
بنا بر آنچه مسولان اجرایی نمایشگاه کتاب، امروز در جمع خبرنگاران مطرح کردند، امسال مقرر شده که بالغ بر ۲۰ دستگاه خودروی ون، کار جابجایی بازدیدکنندگان را از ورودی ایستگاه متروی شهید بهشتی به جلوی صحن اصلی شبستان و بالعکس انجام دهند. تفاوتی که این کار امسال با سال قبل دارد، در دو چیز است: امسال و با هدف پیشگیری از برخورد احتمالی این خودروها با بازدیدکنندگان، یک خط ویژه برای تردد آنها (خودروهای ون) در نظر گرفته شده است؛ چیزی شبیه اتوبوسهای BRT در سطح پایتخت.
همچنین مسولان اجرایی نمایشگاه کتاب میگویند: «مسئلهای که هر ساله زیبایی بصری مصلی را به عنوان محل برگزاری یک نمایشگاه فرهنگی مثل نمایشگاه کتاب تهران به چالش میکشید، اغتشاشی بود که در تبلیغات محیطی مشاهده میشد. امسال برای این مسئله هم فکری شده و مقرر شده است که هیچ تابلوی تبلیغاتی در محوطه باز مصلی و در فضاهای مختلف نصب نشود و این تابلوها در بخشهایی از مصلی نصب شود که هم اکنون در دست ساخت است تا هم این فضاها را بپوشاند و هم از تبلیغات پراکنده دوری شود».
امکان خرید اینترنتی کتب دانشگاهی
خبر دیگر از نمایشگاه مربوط به خرید و فروش اینترنتی کتابهای ناشران دانشگاهی است. کمیته ناشران دانشگاهی بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، امکان خرید و فروش اینترنتی کتابهای این بخش را در ایام نمایشگاه، فراهم کرد.
شهروز گهوارهای مدیر بخش ناشران دانشگاهی این رویداد، اظهار کرد: سایت مجازی خرید کتاب بخش دانشگاهی همزمان با ایام نمایشگاه فعال میشود و ناشران میتوانند کتابهای خود را که به تایید وزارت فرهنگوارشاد اسلامی رسیده در این سایت عرضه کنند.
وی با بیان اینکه دانشجویان و اساتید دانشگاهها میتوانند برای خرید کتاب در این سایت ثبتنام کنند، گفت: خرید و فروش در سایت بدین صورت است که دانشجویان و اساتید دانشگاهها برای خرید ثبتنام و هزینه را به صورت اینترنتی پرداخت میکنند و آثار با پست برای آنها ارسال میشود.
۳۰۰۰ جلد کتاب برای سالن ترجمه
مسئول سالن ترجمه از آماده سازی ۳ هزار کتاب برای نمایش در سالن ترجمه خبر داده است. احسان عباسلو مسئول سالن ترجمه در بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره کتابهای جمعآوری شده برای حضور در سالن ترجمه گفت: تاکنون نزدیک به ۳ هزار کتاب برای نمایش در سالن ترجمه جمعآوری شده است و در صدد هستیم تا این آمار را به ۵ هزار جلد کتاب افزایش دهیم.
وی افزود: هم اکنون در حال رایزنی برای جمعآوری کتابهای ایرانی در کشورهای دیگر هستیم و در چند هفته اخیر به جمعآوری این کتابها مشغول بودهایم. متاسفانه به دلیل پراکندگی، روند آماده سازی و جمع آوری این آثار با کندی انجام میشود.
عباسلو درباره مکان سالن ترجمه در نمایشگاه کتاب تهران گفت: این سالن در طبقه فوقانی شبستان برپا خواهد شد و امیدورایم تا اوایل هفته آینده این سالن را برای چیدمان کتابها در دسترس ما قرار گیرد.
مسئول سالن ترجمه درباره برپایی این سالن در نمایشگاه کتاب تهران گفت: موسسه خانه کتاب در این سالن قصد دارد با کمک گرفتن از نهادهای دولتی و غیردولتی که در حوزه ترجمه آثار ایرانی فعالیت دارند، بخشی از کارهای انجام شده را به نمایش بگذارد تا این عمل باعث انگیزه و ترغیب دیگر ناشران، نهادها و مراکز به ترجمه آثار داخلی به زبانهای دیگر شود.
پیشنهاد پیرامون ممیزی، در آستانه برگزاری نمایشگاه
در آستانه آغاز بیست و هفتمین دوره نمایشگاه کتاب تهران، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز یکم اردیبهشت ماه در اولین نشست اعضا هیات نظارت بر کتب بزرگسال و کودک و نوجوان گفت: «میتوان با تمهیدات لازم، چاپ کتاب از سوی برخی از ناشرانی را که سابقه تخلف ندارند و یا نهادها و شخصیتهایی که نیاز به ممیزی و نظارت وزارت ارشاد ندارند، به خود آنها سپرد و این وزارتخانه بیشتر بر سیاستگذاری و برنامهریزی تمرکز کند».
همچنین دراین جلسه معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد گفت: بخش قابل توجهی از فعالیتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معطوف به موضوع نشر کتاب است و معاونت امور فرهنگی این وزارتخانه به عنوان متولی این امر وظیفه دارد بهترین راه عمل را که همان راه قانونی است طی کند.
صالحی با اشاره به تنظیم پیش نویس جدید آئیننامه اجرایی نظارت بر نشر کتاب از اعضای این هیات خواست تا با دقت و نکته بینی نظرات و پیشنهادات خود در این باره را ارایه دهند.
در بخش دیگری از این جلسه مدیرکل دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی گزارشی از عملکرد سه ماه دفتر توسعه کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارایه داد.
شجاعی صائین گفت: تمام تلاش و تمرکز دفتر توسعه کتاب و کتابخوانی بر متن و محتوای کتابهای دریافت شده برای صدور مجوز نشر است و هیچگونه توجهی به مطالبات غیرقانونی در این دفتر نمیشود.