
پیروزی حسن روحانی و نتایج حاصل از این رویکرد باعث شده است که امید به تغییر در اذهان مردم تقویت گردد و همگان در انتظار این مساله هستند که دولت تدبیر و امید در ماه های آینده چه خواهد کرد و سیر تحولات در عرصه های سیاسی و اقتصادی و سطح زندگی مردم چگونه خواهد بود.
عملکرد هشت ساله دولت احمدی نژاد نمایانگر این مساله بود که با توهم و دروغ نمیتوان کشور را اداره کرد و حرکتهای نسنجیده و شتابان، نه تنها ره به جایی ندارد بلکه باعث بروز مشکلات عدیده در سطح مدیریت کلان و زندگی عامه مردم خواهد شد.
رییس دولت یازدهم تا کنون نشانههای مثبتی در تغییر رویکرد مدیریت عالی کشور را از خود نشان داده است کاملا بر این نکته واقف شده که کابینه وی باید خود را برای مبارزه با مشکلات به ارث مانده از دولت قبلی اعم از تحریمهای سیاسی و اقتصاد آشفته و بیمار کشور، که همگی نشات گرفته از سیاستهای غلط و بیتدبیری در عملکرد بوده است، آماده کند.
هفتمین رییس جمهور ایران با پذیرش این مسئولیت خود را در آزمونی سخت و سرنوشت ساز در برابر ملت ایران قرار داده است و نیک میداند برای رسیدن به این مهم میباید با طمانینه و آرامش گام بردارد و برای حصول موفقیت باید تدبیر را سرلوحه کار خود و دولتمردان کابینه قرار دهد، زیرا طی سالهای گذشته سیاستهای نابخردانه و تعجیل برای رسیدن به مقصود، کشور را دچار مشکلات بیشماری کرده است.
مردم ایران به خوبی ریشه مشکلات کشور درک کردند و حاصل این درک، پیام بزرگی بود که به رهبر و اصولگرایان اقتدارطلب دادند و امروز حسن روحانی از یک سو با حاکمیتی مواجه است که میخواهد همچنان در راستای خواستههای رهبر قدم بردارد و از سوی دیگر با جامعهای روبرو است که برای رسیدن به مقصود هزینههای زیادی را پرداخته است.
مردم ایران با شرکت در انتخابات و رای دادن به روحانی، راه را برای حرکت وی باز کردهاند و امید دارند منتخب آنها با آرامش و حرکتهای آرام و پیوسته، در جهت حل مسایل کشور به ویژه در مبحث اقتصادی که بزرگترین خواسته مردم است قدم بر دارد و در عین حال نیروهای تمامیت خواه را کنترل نماید.
امروز دولت یازدهم با انبوهی از مشکلات ناشی از عملکرد همین نیروهای تمامیت خواه به سرکردگی سید علی خامنهای مواجه است، اما در عین حال امید فراوانی هم در بین اقشار جامعه به وجود آورده است که باید پاسخگوی آنان باشد، وی به درستی این سخن را ورزشگاه شیرودی به زبان آورد که “آقایانی که در این ۸ سال کشور را به این روز انداختهاید مردم دیگر شما را نمیخواهند”.
روحانی در دوران تبلیغات قبل از انتخابات همواره خواستار تعامل با جهان، پرهیز از افراطیگری و حکمت در امر اداره کشور شده است و پس از پیروزی در انتخابات هم تاکید کرده است مردم به گفتمان اعتدال رای دادند و رای مردم به او، رای به تغییر سیاستهای گذشته، اجتناب از تندروی، حل مشکلات اقتصادی کشور و پایان دادن به نابسامانی های اقتصادی و اجتماعی بوده است و معرفی کابینه یازدهم هم نقطه خوبی برای اجرایی کردن شعار اعتدال و پرهیز از افراط و تفریط به شمار میرود.
در عین حال روحانی باید متوجه این نکته باشد که ساختار قدرت در کشور ما بگونهای است که تغییر در آن بسیار دشوار و در برخی موارد غیر ممکن است، اما بدون هیچ تردید اگر دولت یازدهم نتواند به خواست مردم و بر اساس شعارهای انتخاباتی خویش عمل کند علاوه بر بروز مشکلات جدی در چهار سال آینده، جایگاه اجتماعی خود را نیز از دست خواهد داد.
همگان بر این نکته واقف هستند که مشکلات سالهای گذشته در یک بازده زمانی کوتاه حل نخواهد شد و دولت یازدهم باید با تدوین اصول و مبانی حرکتی و بر اساس عقلانیت، راه حلهای گوناگون را بیازماید و بهترین را انتخاب کند و صد البته مطالبات مردم هم میباید در حد مقدورات دولت بوده وبا هم همخوانی داشته باشد، بنابراین نباید در کوتاه مدت منتظر معجزه بود.
انتظار اقدام ضربتی و فوری از سوی دولتمردان برای حل مشکلات کنونی کشور نه تنها عاقلانه به نظر نمیرسد، بلکه بالا بردن توقعات مردم و جامعه جهت حل زودهنگام مشکلات باعث خواهد شد دولت یازدهم در مسیر حرکت خود با دشواریهای زیادی مواجه شود که چه بسا این تعجیل باعث گردد کشور دچار مشکلاتی دو چندان گردد.