
در حالی امروز دوشنبه جلسه رسیدگی به صلاحیت کابینه پیشنهادی حسن روحانی، هفتمین رییسجمهور ایران آغاز میشود که نمایندگان اصولگرای افراطی و برخی وابستگان به این قوم در خارج از مجلس سعی دارند با انتصاب برخی از اعضای کابینه به حوادث پس از انتخابات ۸۸ آخرین تلاش را برای ضربه زنی به منتخب مردم را در راه تشکیل دولت انجام دهند.
انتخابات دور یازدهم ریاستجمهوری در حالی هفتمین رییسجمهور خود را شناخت که اقتدارگرایان برای رسیدن فردی منتسب به خود بر این اریکه حساب ویژهای باز کرده بودند، ولی با اراده مردم این خواسته به سرانجام نرسید و آنان پاسخ سختی از سوی ملت ایران دریافت کردند و امروز نمایندگان همین قشر تلاش میکنند رد صلاحیت وزرای پیشنهادی که به جریان اصلاح طلب گرایش دارند را با واژههایی نظیر وابستگی به جریان فتنه رقم بزنند.
آنها نیک میدانند که دیگر جایگاهی نزد ملت ایران ندارند و عقبه کاری آنان در دولت احمدینژاد هم هیچ جای دفاع برایشان باقی نمیگذارند، لذا میخواهند با هیاهو و موج سازی با کابینهای برخورد کنند که به پشتوانه رای مردم به رییس جمهور جدید، پیشنهاد گردیدهاند و این آدرس غلطی است که برخی از نمایندگان به اشتباه در مسیر آن گام بر میدارند.
در این رابطه بهروز نعمتی٬ عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس گفته است که برخی وزرای پیشنهادی حسن روحانی در نشست کمیسیونها از حوادث سال ۱۳۸۸ عذرخواهی کردهاند و باید در صحن علنی مجلس هم آن را تکرار کنند.
وی افزوده است، برخی از وزرای پیشنهادی نیز از وقایع آن سال عذرخواهی کردهاند و بعضی دیگر نیز مغرورانه رفتار میکنند که مجلس این موضع را نخواهد پذیرفت.
این گونه سخنان نشان میدهد مجلس امروز ایران تنها از افرادی پر شده که نه برای حرکت در جهت خواست مردم ، بلکه در راه رضای شخص رهبر قدم بر میدارند و از خود اختیاری ندارند.
اصولگرایان که نتوانستد فرد مورد نظر خامنهای را راهی پاستور کنند، تمام تلاششان را بر این مساله استوار کردهاند که با تشکیل کابینهای موافق با آنها، خواستههای خود را در دولت یازدهم پیش ببرند و اینگونه سهم خود را از انتخاباتی که بازنده آن بودند بگیرند.
هرچند انتقاداتی به کابینه پیشنهادی حسن روحانی وارد است، اما به خوبی میتوان ردپای رهبر و افراطیون را در چینش این کابینه مشاهده کرد که سعی کردهاند با فشار به منتخب یازدهمین دوره ریاستجمهوری، راه را برای اعمال نفوذ در تصمیمات دولت آینده باز نگاه دارند.
در عین حال باید گفت مردم سخت به کابینه جدید امید بستهاند و روحانی نیز نیک میداند که کابینه توانمند میتواند شرایط کنونی کشور را تغییر داده و با قبول عقلانیت در اداره امور تهدیدها را به فرصت تبدیل کند.
امروز این نمایندگان در حالی در موضع طلبکار قرار گرفتهاند و میخواهند اعلام عذرخواهی و برائت از اتفاقات دهمین دوره ریاست جمهوری را از زبان وزرای پیشنهادی حسن روحانی بشنوند که خود بدهکار مردمی هستند که در هشت سال گذشته با حمایت از دولت کودتا کشور را به ورطه سقوط اقتصادی کشانده و با اتخاذ سیاستهای نامناسب جامعه بینالمللی را علیه حق قانونی ایران متحد کردند و اگر قرار بر عذر خواهی باشد باید توسط آنان صورت گیرد.
مردم ایران به خوبی به این نکته واقف هستند که اگر وزیری به خاطر اعتقادات و عملکرد خود در دفاع از رای مردم بخواهد عذر خواهی کند شایسته اعتماد نخواهد بود و نخواهد توانست از حق جامعه به خوبی دفاع کند و مرتکب اشتباه تبعیت محض از رهبر حتی به قیمت پایمال شدن حق مردم خواهد شد.
در چند سال گذشته عملکرد نمایندگان باعث شده که از قوه مقننه تنها پوسته و نامی برجا بماند که مسندنشینان آن تنها به مانند عروسکانی بله قربان گو عمل میکنند که بدون اذن رهبر نمیتوانند تصمیمی بگیرند و در صورت اتخاذ تصمیم هم تنها در جهت خواست وی عمل میکنند.
حوادث پس از انتخابات دور دهم ریاست جمهوری که از سوی رهبر کنونی انقلاب عنوان “فتنه” بر آن نهاده شد، به واقع بزرگترین حرکتی بود که مردم در آن نظام را به چالشی جدی کشیدند، آمدن مردم به خیابانها، همراه با سر دادن شعارهای حق طلبانه و به قولی ساختار شکن، نظیر “مرگ بر دیکتاتور” و “مرگ بر خامنهای”، به منزله تابوشکنی در نظام جمهوری اسلامی بود که امروز به کابوسی برای حاکمیت تبدیل شده که حتی برای وزرای پیشنهادی دولت یازدهم هم شرط برائت از آن نهاده اند.
نقد حاکمیت خط قرمزی است که هر فردی بخواهد از آن گذر کند میباید خود را برای بیرحمانهترین عقوبتها آماده کند؛ زیرا در خواستگاه ولایت فقیه جایگاهی برای نقد وجود ندارد وسید علی خامنهای پس از حوادث انتخابات ۸۸ بارها سعی کرده لفظ عذرخواهی را از زبان افرادی که وی را مسئول اتفاقات، کشتار و دزدیده شدن رای مردم میدانند، بشنود و در صدد است با تشکیل کابینهای همسو با خود، دولت را به طور کامل تحت اختیار بگیرد، اما در این میان حوادث انتخابات سال ۸۸ به مثابه جسم نوک تیزی است که در تهیگاه وی فرو رفته است.
وی برای حل این مشکل و موضوع حصر آقایان میرحسین موسوی و مهدی کروبی و دیگر زندانیان سیاسی از سر ناتوانی به دلیل ایستادگی آنان بر مواضع خود، عذرخواهی را بهانه کرده تا از یک طرف برچسب مثبت به اقدامات دوره قبل انتخابات ریاستجمهوری بزند و از سوی دیگر مشروعیتی دوباره برای جایگاه خود بدست آورد.
درخواست عذر خواهی سران جنبش سبز از سوی رهبر با واکنش افراد بسیاری در جامعه مواجه شده و فاطمه چهل امیرانی، همسر سردار حمید باکری در واکنش به این اظهارات در یادداشتی اعلام کرده است: شنیدم انتظار عذرخواهی دارند. روزی به کوچه اختر خواهم رفت و بلند فریاد خواهم زد “ایهاالناس! بدانید در سرزمین من هر کس فکر کند و یا حق خود را بخواهد و یا به ظلم آشکار اعتراض کند، نا نجیب است و من از این بابت عذر می خواهم”.
همسر شهید باکری میافزاید: میرحسین موسوی، خانم رهنورد و آقای کروبی واقعا آدم های نجیبی هستند. هیچ وقت هیچ چیز نانجیبانه از آنها شنیده نشده است. هر چه اتهام به آنها زدند هیچ نگفتند. آنها پای حقوق مردم ایستادند و به خاطر مردم آمدند. یعنی فکر میکنم ما نجیب تر از آقای موسوی، آدمی داریم؟ ایستادن کنار مردم نانجیبی است؟
اما در این میان ذکر این نکته ضروری است رای مردم به حسن روحانی، در حقیقت رای به میرحسین و کروبی است؛ رای به آزادی و دموکراسی خواهی مردمی است که چهار سال در سایه کودتای ۸۸ منتظر امروز بودند تا این بغض فروخفته خویش را عقده گشایی کند و عذر خواهی کردن فردی به دلیل همراهی کردن از خواست مردم خیانت به رای آنان است.
در خاتمه باید گفت اگر مجلس بر آمده از رای اقلیت ایران صدای ملت را شنیده باشد به تمامی کابینه پیشنهادیرییس جمهور برآمده از رای اکثریت رای خواهد داد ولی اگر بخواهد با عوام فریبی و هیاهوگری خواست مردم در انتخابات گذشته و پیام روشن در انتخابات ۹۲ را زیر سوال ببرد، اقتدار شکنندهای که دارد را از دست خواهد داد.