
در حالی که موج اخبار رسانه های منتقد دولت در مورد مشکلات بخش کشاروزی حکایت از بحران در این حوزه دارد خبرگزاری دولت، ادعاى رییس کمیسیون کشاورزی مجلس را منتشر کرده که با اشاره به “اولویّت ارتقاى کیفیت” گفته است:” خوشبختانه در حوزه کشاورزی و غذا به دلیل بومی بودن این دو بخش شاهد حداقل آثار تحریم ها بوده ایم”.
بنابراین گزارش، عباس رجایی با بیان این که “در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها، یارانه بخش کشاورزی حذف نشده، بلکه هدفمند شده” گفت: ” کمیسیون کشاورزی مجلس معتقد است که برای حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان باید دو نوع یارانه برای این بخش تعریف شود، یارانه حمایت از تولیدکنندگان برای افزایش و پیشبرد تولید و همچنین یارانه حمایت از مصرف کنندگان نیز برای رعایت استاندارد غذایی در کشور که در صورت اجرای این اقدام تولیدکنندگان و مصرف کنندگان دچار مشکل نمی شوند.”
وی درباره بودجه امسال بخش کشاورزی گفت: “امسال سرمایه در گردش بخش کشاورزی در لایحه بودجه مدنظر قرار گرفت که در گذشته نبود. این در حالیست که امسال در بودجه مجلس اعتبارات خوبی برای بخش کشاورزی در نظر گرفته شده است. همچنین طبق دستور رهبر معظم انقلاب اسلامی مقرر شد ۱۰ درصد منابع صندوق توسعه ملی برای توسعه تولیدات بخش کشاورزی، صنایع تبدیلی و تکمیلی اختصاص یابد که رقم خوب و قابل قبولی برای این بخش است و می تواند بخش عمده ای از مشکلات صنایع غذایی کشور را برطرف کند.”
رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در خصوص خرید تضمینی محصولات کشاورزی نیز گفت: “امسال در قانون خرید تضمینی بخش کشاورزی اعتبارات خوبی در نظر گرفته شده است.”
این خبر در حالی از سوی خبرگزاری دولت مطرح می شود که موج انتقادات رسانه های منتقد دولت در مورد مشکلات بخش کشاروزی حکایت از بحران در این حوزه دارد.
همشهری آنلاین در مطلبی با عنوان “ضرر میلیاردی در انتظار نخلداران بمی” نوشت: “اقتصاد شهرستان بم بهعنوان یکی از مهمترین قطبهای تولید خرما، تکقطبی و بر پایه محصول نخلستانهای این شهر تاریخی است اما سمپاشی هوایی علیه خطرناکترین آفت خرما در این شهرستان ناگهان متوقف شده و حالا زنگخطر تکثیر موج جدیدی از این آفت به صدا درآمده است.”
بنابراین گزارش محمد زندی سطح زیرکشت درختان خرما در شهرستان بم را ۱۰هزار هکتار اعلام کرد و افزود:” آفت زنجره خرما از ۱۵روز گذشته در نخلستانهای این شهرستان بروز پیدا کرده است. گفته میشود در سالجاری و تاکنون ۳هزار هکتار باغ به وسیله این آفت آلوده شده است.”
خبرگزاری مهر نیز با اشاره به خسارات جدید به مزارع سیب زمینی کشور نوشت:”مزارع سیبزمینی شهرستان بهار که بهعنوان قطب کشاورزی استان همدان مطرح است با مشکل جدی کمآبی مواجه شده و بر نگرانیهای کشاورزان دامن میزند.”
به نوشته این خبرگزاری، براساس بررسیها در ٢ سال اخیر عده کثیری از تولیدکنندگان این محصول دست از تولید کشیدهاند و از آنجا که چرخه اقتصادی این منطقه به تولید و فروش سیبزمینی و در درجه بعدی به دیگر محصولات زراعی بستگی دارد، با شرایط بهوجود آمده امرار معاش مردم شهرستان با مشکلات بسیاری مواجه شده است.
از سوی دیگر خبرگزاری فارس نیز در مطلبی انتقادی در تازه ترین مطلب خود به نقل از دبیر اتحادیه بارفروشان نوشت:” میوههایی مانند هندوانه، خربزه و سیبزمینی از مرزهای عراق، ترکیه و امارات صادر میشود که در کنار عامل سرمازدگی باعث افزایش قیمت شده است.”
به نوشته خبرگزاری وابسته به نهاد امنیتی، علی حاجفتحعلی در پاسخ به اینکه چرا قیمت میوه در بازار بیشتر شده است؟ گفت: به دلیل سرمازدگی سردرختیها و ورود دیر هنگام این گونه میوهها به بازار باعث شده است، تا حدودی قیمت در بازار بالا رود.”
اما تابناک نیز دیروز در مطلبی انتقادی با عنوان “چرا کسی به داد چای کاران نمی رسد؟!” نوشت: “به تازگی رئیس سازمان چای، از نامهای خبر داده که توسط این سازمان به رئیسجمهور نوشته شده است. محتوای این نامه آن گونه که وی اعلام کرده، درباره افزایش قیمت خرید برگ سبز چای است که توسط دولت انجام میگیرد.”
بنا بر این گزارش، یکی از دغدغههایی که همواره چایکاران در آغاز سال با آن روبهرو هستند، نرخ خرید تضمینی خرید برگ سبز چای است. بنا به مصوبه کار گروه چای، قرار بر این شده است که بهای برگ سبز درجه یک به کیلویی ۱۲۰۰ تومان و برگ سبز درجه دو به ۷۰۰ تومان برسد؛ اما هماکنون مسألهای که هست، این که این قیمتها نمیتواند برای چایکار (تولیدکننده) و دولت (خریدار) به صرفه باشد!
در این باره، محمدحسین قربانی گفته است: “متأسفانه امروز وضعیت چای و چایکاران چندان خوب نیست. برخی کارها در راستای بهبود وضعیت چای و چایکاران در سطح کشور انجام گرفته است؛ اما این کارها به دلیل آن که هم تأثیرات مثبت دارند و هم تأثیرات منفی، نتوانستهاند چندان گرهای از مشکلات صنعت چای و نیروهای شاغل در این صنعت باز کند. “