
عکس از ایسنا
پس از شناورسازی نرخ بلیت هواپیما در مسیرهای خارجی، این هفته بلیت پروازهای بینالمللی با دلار ۳۶۰۰ تومانی محاسبه میشود که افزایشی دو درصدی نسبت به هفته قبل دارد و بازار فروش بلیت، موجب کاهش حداقل ۲۰ درصدی سفرهای خارجی و تجاری شده است.
از ابتدای آذر ماه سال گذشته و در پی نوسانات شدید نرخ ارز و بالا رفتن نرخ سوخت پروازهای خارجی، سازمان هواپیمایی کشوری به شرکتهای هواپیمایی که در مسیرهای بینالمللی پرواز انجام میدهند، ابلاغ کرد نرخ بلیت خود را به صورت شناور و با توجه به نرخ روزانه ارز محاسبه کنند.
به گزارش ایسنا: تنها در عرض یک هفته، نرخ بلیت پروازهای خارجی در کشور، دو درصد افزایش یافته و بازار فروش بلیت نیز نشان میدهد تعداد سفرهای خارجی با هواپیما در ماه اردیبهشت به نسبت همین ماه در سال قبل حداقل ۲۰ درصد کاهش داشته است.
ایسنا به نقل از فروشندگان بلیت در آژانسهای هواپیمایی می افزاید، درخواست پرواز به شهرهای صنعتی و به نیت سفرهای کاری کاهش یافته است. به طوری که سفر به شهرهای عسلویه، بندرعباس، چابهار، اهواز و آبادان که از سوی شرکتها و سازمانهای دولتی و خصوصی برای اعزام کارمند و انجام ماموریت رزرو میشد، کاهش یافته است.
این گزارش میگوید که اکنون نرخ بلیت پروازهای بینالمللی با دلار ۳۶۰۰ تومانی محاسبه میشود، در حالی که قیمتها تا هفته گذشته بر اساس دلار ۳۵۴۰ تومانی تعیین میشد.
در همین رابطه رادیو فردا می نویسد: نرخ بلیت پروازهای خارجی از آذرماه سال گذشته به صورت شناور و بر اساس نرخ آزاد ارز تعیین میشد. اما از آنجا که ارزش پول ایران، همچنان در حال سقوط است، قیمت پروازهای بینالمللی سیر صعودی به خود گرفته تا جایی که اواخر پاییز سال ۱۳۹۱ رشد قیمتها چیزی بین ۹۰ تا ۱۰۵ درصد تخمین زده می شد.
اما افزایش قیمت بلیت هواپیماها در ایران تنها مربوط به پروازهای خارجی نبوده، بلکه پروازهای داخلی هم مشمول رشد قیمتها شدهاند که به طور میانگین ۷۰ درصد عنوان شده است.
ایسنا بر اساس گفتههای مسئولان آژانسهای هواپیمایی مینویسد که این افزایش قیمتها باعث کاهش سفرهای داخلی با هواپیما در سال جدید شده است.
این گزارش می افزاید که سفر به شهرهای صنعتی مانند عسلویه و چابهار کاهش داشته و شرکتها و سازمانهای دولتی و خصوصی کمتر از قبل کارمندان خود را جهت ماموریت با هواپیما به این مناطق یا شهرهایی نظیر بندرعباس، آبادان و اهواز میفرستند. اما چنانچه ایسنا مینویسد اوضاع در رابطه شهرهایی مانند مشهد، کیش، اصفهان و شیراز بهتر از شهرهای صنعتی بوده است.
پیشترشرکت هواپیمایی ایران ایرتور گفته بود که مسافران این شرکت هواپیمایی «۳۰ تا ۴۰ درصد» کاهش پیدا کردهاند. این شرکت همچنین افزوده است که به تازگی یک فروند هواپیمای ایرباس را به دلیل ناتوانی در پرداخت اقساط آن پس داده است.
عبدالرضا موسوی، رئیس انجمن شرکتهای هواپیمایی نیز میگوید افزایش ۵۰ درصدی قیمت بلیتهای هواپیما به هیچ عنوان پاسخگوی هزینههای ارزی شرکتهای هواپیمایی نیست و از این رو پیشنهاد افزایش ۱۰۰ درصدی قیمتها ارائه شده است.
آقای موسوی در گفتوگویی با خبرگزاری کار ایران، ایلنا، که روز چهارشنبه، نهم اسفند ماه منتشر شد، از عدم تعلق ارز مبادلاتی به شرکتهای هواپیمایی طی شش ماه اخیر خبر داد. وی افزود، شورای عالی هواپیمایی پیشنهاد افزایش ۱۰۰ درصدی قیمت بلیت هواپیما را در دست بررسی دارد.
رییس انجمن شرکتهای هواپیمایی ایران، گفته بود: به دلیل عدم تامین منابع ارزی، بسیاری از هواپیماهای ناوگان هوایی کشور از خط خارج شده است.
کارشناسان در ایران پیشبینی کرده بودند که با توجه به سقوط ارزش ریال، در برابر ارزهای خارجی، افزایش نرخ بلیت هواپیما در کشور اجتنابناپذیر خواهد بود.