
حال که اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور پیشین از نامزدی احتمالی خود در انتخابات ریاست جمهوری خبر داده است ، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی رفسنجانی را به دست داشتن در فتنه ۸۸ متهم کرد و به وی و محمد خاتمی هشدار داد.
متهم کردن اکبر هاشمی رفسنجانی به دست داشتن در حوادث انتخابات بحث برانگیز سال ۸۸ بیسابقه ترین اتهامهایی است که ظرف چهار سال اخیر صریحا از سوی مسئول امنیت کشور به رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام وارد می شود. اتهامی که تنها در رسانه های تمامیت خواه و اصولگرایان افراطی مطرح می شد که هاشمی رفسنجانی و فرزندان او غیر مستقیم، به عنوان حامیان جنبش سبز متهم می کردند.
هاشمی چند روز گذشته در میان جمعی از دانشجویان و روزنامه نگاران اصلاح طلب گقته بود، انتقادات و پیش بینی های خود از وضعیت کنونی کشور را در سال ۱۳۸۷ در جلسه ای که گروهی از اعضای مجلس خبرگان در آن حاضر بودند مطرح کرده و نوار سخنان او در اختیار مجلس خبرگان و هم نزد خود او موجود است. او گفته که متن سخنرانی را “پیاده کرده و جزوه کرده ام.”
تنها چند روز بعد از افزایش احتمال نامزدی هاشمی، انتقادات تندی از سوی تمامیت خواهان حلقه رهبری علیه وی به راه افتاده است. رفسنجانی در آخرین اظهارات احتمال شرکت خود را رد نکرد و گفت، “نمیگویم نمیآیم”. ولی تاکید کرد دولت بعدی با بدهیهای مالی هنگفت و مشکلات بسیاری روبرو خواهد بود.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی ایران که در مراسم اختتامیه همایش سراسری مسئولان “هیات رزمندگان اسلام سخنرانی می کرد گفته است: فردی که خود را “پیشگوی حوادث فتنه ۸۸ ” معرفی میکند، خود در ایجاد فتنه دست داشته است. وزیر اطلاعات، هاشمی رفسنجانی را بدون آنکه از او علنا نام ببرد متهم میکند که در وقوع آنچه مقامات ایران به عنوان “فتنه ۸۸” توصیف میکنند، دست داشته است.
او گفت:« کسی که خودش را پیشگوی فتنه حوادث ۸۸ اعلام میکند، عملاً پیشگویی نکرده و خودش ایجاد فتنه کرده و نقشی اساسی در فتنه داشته است و اگر به واسطه برخی ملاحظات مانند آن دو نفر با وی برخورد نشده و آزادی عمل دارد امروز طلبکار نظام نباشد.» او هاشمی رفسنجانی را متهم کرد که میخواهد چهره فتنه را “تطهیر” کند و تاکید کرد که چنین فردی در مقاطع بعدی انقلاب هم کم میآورد.
پیشتر نیز حسین شریعتمداری نماینده رهبر در روزنامه کیهان محمد خاتمی را به عنوان «مفسد فی الارض» و «وطن فروش» نام برده بود. همچنین روزنامه رسالت غیر مستقیم به هاشمی رفسنجانی هشدار داد که در صورت نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری با «آتش سنگین توپخانه مخالفان نامزدی»اش مواجه خواهد شد، و «بازخوانی برخی گفتهها و پردهبرداری از ناگفتهها» میتواند او را به «بازنده بزرگ» تبدیل کند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از رویهی محمود احمدینژاد در حذف مدیران باسابقه گفته بود:«احمدینژاد استاندار من بود، میشناختمش ولی سیاستش این بود که نیروهای انقلابی بدنام و حذف شوند. امروز میبینیم که در نتیجه همین رویه سیاستهای ما بیبرنامه و روزمره شده است.»
رفسنجانی در این نشست گفت که رئیسجمهور بعدی باید بداند که حکومت برای مردم است و نمیتواند هرکاری دلش خواست بکند و به مردم پاسخگو نباشد. او با تاکید بر اینکه اگر دولت به مردم تحمیل شود، مردم به وقت خطر همکاری نمیکنند، گفت:« هیچ دولت دیکتاتوری نمیتواند در دنیا موفق شود.»
حیدر مصلحی در میان حاضرین در همایش تاکید کرده است که همهی جریانات سیاسی کشور باید “مرز و زاویه” خود را با مسیر امامت و ولایت روشن کنند. « دولت نهم و دهم حاصل گفتمان امام و رهبری است و طبق نظر رهبری همه جریان ها در انتخابات می توانند حاضر شوند اما باید زاویه خود را با مسیر امامت و ولایت روشن کنند.» وی اذعان کرد که این گفتمان “موجب شد بسیجیها وارد میدان شوند.”
به گزارش بی بی سی: وزیر اطلاعات از دشمنان ایران را متهم کرد که قصد دارند انتخابات را به فرصتی برای “براندازی نرم” تبدیل کنند. او با انتقاد از رویهی سران و مدیران کشور در دورهی هشت ساله معروف به دوران سازندگی، اضافه کرد:«دیدیم که تغییر رفتار توسط آقایان و فرزندان آنها به کجا رسید و امروز همان افراد به دنبال منجیسازی از خود هستند.»
بی بی سی در ادامه نوشته است، حمله به اکبر هاشمی رفسنجانی و محمد خاتمی به خاطر روشی است که این دو نفر در قبال انتخابات ریاست جمهوری اتخاذ کرده اند. سیاست آنها سیاست ابهام است. آمدن و نیامدنشان را نه تایید و نه تکذیب می کنند. جریان های اصولگرا از ورود احتمالی آنها به صحنه رسمی انتخابات وحشت دارند و می خواهند به حدی این دو نفر را تحت فشار بگذارند که آنها حتی برای نام نویسی اقدامی نکنند. “
حیدر مصلحی بار دیگر مطالبه “انتخابات آزاد” را طرحی دانست که سرویسهای امنیتی آمریکا و اسرائیل پیگیری میکنند و اضافه کرد:« نباید از تجهییز و سازماندهی بدنهی اجتماعی فتنه در کشور غافل شد، همافزایی و ائتلاف بین مخالفان درون و بیرون کشور نیز به شکل بیسابقهای شکل گرفته است.»