
علیاکبر ولایتی٬ مشاور علی خامنهای روز دوشنبه، نهم اردیبهش طی سخنرانی در جلسه هفتگی انصار حزب الله با انتقاد از عملکرد دولتهای نهم و دهم و گروهی از اصلاحطلبان گفته که «فضای عمومی خیابانها فضای بدی است» و تیم احمدینژاد برای جذب آرای مردم «به هر فحشایی تن میدهد».
رییس جمهوری که خواستنی نیست
ولایتی ضمن این سخنرانی اعلام کرد: «رئیس جمهور آینده باید در امور روابط خارجی تدبیر داشته باشد نه اینکه بیجهت تنش ایجاد کند. رئیس جمهور آینده نباید در مردم ایجاد ناراحتی، تنش و غصه و غم کند بلکه باید موجب آرامش مردم شود. (درباره اسفندیار رحیممشایی) هر کسی که از خود اجتهاد کند و دکانی مانند منحرفین درست کنند، برای ما قابل قبول نیست… این آدمهای کم سواد و منحرف گاهی اظهارنظرهایی میکنند که حتی افرادی که حداقل علم را هم دارند، میخندند. متاسفانه این منحرفین (تیم احمدینژاد) برای جذب آرای مردم به هر فحشا و منکری تن میدهند که این مورد قبول ما نیست.
وی در نهایت در پاسخ به این سوال که چرا به این افراد -تیم احمدینژاد- تریبون داده میشود، گفت: «تریبونها به دلیل موقعیتهایی است که این افراد دارند و تا زمانی که فردی موقعیت قانونی دارد، نمیتوان او را برداشت».
از سوی دیگر سید احمد علمالهدی، امام جمعه مشهد ظهر دیروز، نهم اردیبهشت در دیدار با نماینده ولی فقیه و مسئولان عقیدتی سیاسی سپاه امام رضا با بیان اینکه برخی از کاندیداها به دنبال رای خریدن هستند، تصریح کرد: در کشور یک بدنه لائیک، لامذهب و بیدین وجود دارد و آنها به فکر رای تودههای بیدین هستند.
وی ادامه داد: این افراد در گفتمان خود از عناصر بیدین استفاده میکنند تا بخش بیدین جامعه را به طرف خودشان جلب کنند و به این افراد که سابقه فکریشان معلوم است نباید رای داد.
مواضع جریان اصول گرا پس از شروع دور جدید سفرهای استانی تیم دولت و با نزدیک شدن به انتخابات شدت بیشتری گرفته است.
جریان انحرافی ، وصله ناجور
بخش عمده ای از اصول گرایان که در آستانه و پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در سال ۸۸ حامی تیم احمدی نژاد به حساب می آمدند به مرور طی چهار سال گذشته سعی کردند پیوندهای خود با او را کمرنگ کنند و در نهایت در ادبیات اصولگرایان تیم دولت دهم به عنوان «جریان انحرافی» نامیده شد.
طی ماه های گذشته و با نزدیک شدن به زمان یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، بخش عمده ای از اصول گرایان به طور علنی در مقابل رییس دولت جمهوری اسلامی و حامیان وی تجهیز قوا نموده اند.
از سوی دیگر محمود احمدی نژاد که با شعار عدالت محوری، در ظاهر خود را همراه مردم و به ویژه اقشار تهیدست جامعه نشان می دهد در برابر مواضع تند اصولگرایان مخالف خود، با خونسردی از پرونده هایی سخن می گوید که در صورت برملا شدن آنها بسیاری از رانت های حکومتی و تخلفات سردمداران حکومت برای مردم فاش می شود.
احمدی نژاد چند ماه پیش و در جریان بررسی استیضاح شیخالاسلامی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، ویدئویی از ملاقات فاضل لاریجانی (برادر علی لاریجانی) و سعید مرتضوی در صحن علنی مجلس پخش کرد که جنجال زیادی به پا کرد.
احمدی نژاد در طی سفر به استانهای خوزستان و اصفهان در هفته گذشته، برای چندمین بار به وجود تخلف در روند اقتصادی و سیاسی برخی جریانهای درون حاکمیت تاکید کرد و افزود: «اینکه عدهای جمع شوند و خود را بالاتر و ارباب مردم بدانند، گروه، دسته و باند درست کنند، تلاش دولت و ملت تنها برای پر کردن جیب چند نفر باشد، این گونه نیست. همانطور که در اقتصاد برخی میخواهند، گلوگاه را در دست خود بگیرند در عرصه سیاست نیز برخی میخواهند گلوگاه سیاست را در اختیار خود بگیرند. نمیدانم اینها از کجا آمدند و خود را اصل نظام و انقلاب میدانند و میگویند رهبری متعلق به ماست در حالی که رهبری متعلق به ۷۵ میلیون ملت ایران است و همه عاشق ایران، نظام و رهبریاند.»
حسین شریعتمدارى، نماینده ولى فقیه و مدیر مسوول کیهان نیزدر سرمقاله روز سهشنبه گذشتهٔ کیهان خطاب به احمدىنژاد نوشت: «راستی اگر ادعای شما واقعیت دارد، چرا از آن برای «گروکشی» استفاده میکنید؟! و میفرمایید در صورتی که آنها- یعنی همان جریان مورد ادعای شما- علیه جنابعالی کاری بکنند، شما هم پردهها را بالا میزنید! اگر اسناد شما صحت دارد دلیلی ندارد که آن اسناد را پنهان نگه دارید! ملک شخصی شما که نیست. متعلق به ملت است و باید پیگیری شود. ولی خودداری شما از انتشار آن تنها دو علت میتواند داشته باشد. اول؛ آنکه بلوف زدهاید و این ادعا نیز چیزی شبیه لیست کذایی مفسدان اقتصادی است! و دوم اینکه از افشاگری متقابل آنها نگران هستید! آیا دلیل دیگری هم میتواند وجود داشته باشد؟»
در آخرین افشاگری و روند «بگم، بگم» در نظام جمهوری اسلامی روز گذشته، نهم اردیبهشت روزنامه ایران نوشت: «روز گذشته سایت خبری متعلق به «فواد. ص» از مهرههای رسانهای نزدیک به خاندان هاشمی و مرتبط با برخی محافل خاص، طی گزارشی تحت عنوان «نوار ۸ میلیونی» رسما مدعی شد در انتخابات سال ۸۸ تقلب گسترده صورت گرفته و رئیسجمهور درصدد است در صورت رد صلاحیت گزینه مورد علاقه خود در انتخابات، یک فایل صوتی که ابعاد این تقلب را افشا میکند، منتشر نماید.
مناقشات بین جریان های درون حاکمیت ایران روزانه ابعاد تازه تری پیدا می کند و باید دید با توجه به تنیدگی جریان های مختلف سیاسی درون حاکمیت در طول عمر جمهوری اسلامی، کدام جریان شهامت پیدا می کند از این اسرار و مدارک رونمایی کند.