
محمدجعفر محمدزاده، معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد، روز جمعه، ششم اردیبهشتماه، گفت که این وزارتخانه در زمان انتخابات بر عملکرد رسانهها نظارت خواهد داشت و افزود: «در این باره دو نظارت وجود دارد که شامل نظارت کیفی و نظارت بر رعایت حدود قوانین و مقررات از سوی رسانههاست.»
محمدزاده به خبرگزاری فارس گفت:«ظرف دو ماه آینده نظارتهای این معاونت بر عملکرد رسانهها افزایش مییابد. البته امیدواریم که خود مطبوعات نیز بر عملکرد خود خودکنترلی داشته باشند و متعهدانه نسبت به درج اخبار اقدام کنند.»
این اظهارات در حالی مطرح میشود که وبسایت خبری کلمه، پنجم اردیبهشتماه گزارش کرد که مدیران مسئول روزنامهها و مطبوعات سراسری ایران به وزارت اطلاعات فراخوانده شدهاند و «خط قرمزهای انتخابات» به آنها ابلاغ شده است.
این مقام امنیتی همچنین خط قرمز اخبار و تحلیل ها را مواضع و اظهارات رهبری ذکر کرده و تهدید کرده که با هرگونه تخطی یا مخالفت به رهبری به شدت برخورد خواهد شد.
در این جلسه همچنین به مدیران مسئول مطبوعات اعلام شده است که انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را در واقع سپاه برگزار می کند و این نیرو و وزارت اطلاعات مراقب همه مسائل خواهند بود و هیچ تخطی از محدوده های تعیین شده را تحمل نخواهند کرد.
جالب اینجاست که از طرف مسئولان امنیتی به مدیران رسانه ها اعلام شده که با وجود ممنوع بودن سیاه نمایی، هر میزان انتقاد از احمدی نژاد آزاد است و محدودیتی ندارد.
در این زمینه فرماندار تهران از آمادهباش ۹۹ گردان بسیج و ۱۵ هزار نیروی پلیس در آستانه انتخابات خبر داده و سپاه گفته است که از آمادگی لازم برای مقابله با «فتنههای جدید» برخوردار است و ستاد کل نیروهای مسلح نیز سخن از مشارکت جدی در انتخابات به میان آورده است.
در این میان “دفتر حفظ و نشر آثار آیت الله خامنهای” نیز سخنانی از وی پیرامون وظایف رسانهها در انتخابات را برگزیده است. این نکات در دو بخش بایدها و نبایدها تنظیم شدهاند و از جمله شامل لزوم تشویق مردم به انتخابات اصلح از سوی رسانهها میشود: «آنها که زبان گویایی دارند، قلم توانایی دارند و آبرویی پیش مردم دارند، باید مردم را توجیه و تشویق کنند و آدمهای خوب را به آنها معرفی نمایند.»
یکی دیگر از وظایف رسانهها، پاسداری از انتخابات خوانده شده است: «انتخابات مظهر حضور مردم است و باید پشتوانه امنیت ما باشد. آن وقتی را که دشمنان میخواهند از انتخابات علیه امنیت کشور سوءاستفاده کنند، باید همه مراقب و به هوش باشند.»
“نباید”ها در این فهرست طولانیتر و دو برابر نمونه “باید”ها هستند. دلسرد نکردن مردم نسبت به انتخابات، پرهیز از بیاحترامی به شورای نگهبان و عدم درج هرحادثه و خبر از جمله آنها هستند.
پیشتر نیز نماینده آیتالله خامنهای در سپاه، گفته بود «وظیفه ذاتی سپاه، مهندسی معقول و منطقی انتخابات است». همچنین، سردار آسودی، معاون تبلیغات سپاه نیز در حاشیه گردهمایی سیاسی سپاه پاسداران در استان سمنان، نسبت به “سیاهنمایی” و “تخریب” سپاه در ارتباط با مسائل انتخاباتی هشدار داد. آسودی گفت: «دشمنان فهمیدهاند مردم به بسیج و سپاه اعتماد دارند، بنابراین تهاجم و شبههافکنی علیه این نهاد مقدس به راه انداختهاند.»
به دنبال اظهارات سعیدی نماینده رهبری در سپاه پاسداران، حسن فیروزآبادی، رییس ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرد که منظور سعیدی دخالت یا حتی روشنگری سپاه در انتخابات نبود: «منظورشان این بود که سازمانهای عقیدتی سیاسی و نمایندگیهای ولیفقیه در نیروهای مسلح وظیفه دارند عدم ورود نیروهای مسلح در جهتگیریهای انتخاباتی را گوشزد کنند که این همان مهندسی انتخابات است.»
محمد خاتمی در واکنش به اظهارات سعیدی گفت: «انتخابات آزاد یعنی انتخاباتی که از جمله مهندسی نشود. ما میگوییم با اینها برخورد شود و این اطمینان به مردم داده شود که انتخابات مهندسی نمیشود.»
اما این فقط اصلاحطلبان نبودهاند که سپاه را به دخالت در سیاست و انتخابات متهم کردهاند. در آخرین روز اردیبهشت ماه امسال نیز علی مطهری، نماینده اصولگرا در مجلس، در نطق پیش از دستور خود سپاه پاسداران را متهم کرد که در انتخابات مجلس نهم دخالت کرده است
حالا دیگر محمود احمدینژاد هم به سخنان نماینده رهبری در سپاه واکنش نشان مى دهد: «هرکس بخواهد مردم را مدیریت کند، مردم او را مدیریت میکنند.» به گزارش وبسایت «شبکه ایران» که وابسته به روزنامه ایران و نزدیک به دولت است، او این اظهارات را در واکنش به سخنان اخیر علی سعیدی مطرح کرده بود.