
اکبر ترکان در گفت و گویی با پایگاه اطلاع رسانی خبرآنلاین ضمن بیان اینکه نفت نیازمند حسابرسی است، خواستار عذرخواهی مسوولان بابت تاخیر پروژه ها از مردم شد.
بنابراین گزارش اکبرترکان، معاون سابق امور برنامه ریزی وزارت نفت در این گفت و گو با بیان اینکه مسئولان باید بدانند که اگر راه اشتباهی می روند نهاد و یا سازمانی هست که آنها را به چالش بکشد گفت: “مسئولان نفتی بابت اشتباهاتشان حداقل کاری که میتوانند بکنند عذرخواهی از مردم است. “
اکبر ترکان با اشاره به تأخیر در پروژه پارس جنوبی و گله از عملکرد مدیران نفتی و کشور افزود: “در رابطه با پروژه پارس جنوبی افرادی ادعا کردند که میتوانند ظرف مدت ۳۵ ماه این پروژه را افتتاح کنند. این ادعا با اعتراض کارشناسان صنعت نفت مواجه شد. در واقع این امر از نظر منطقی امکانپذیر نبود؛ چرا که حفاری چاهها و چیدن سکوها بیش از این زمان خواهد برد. اما از سوی این عده همچنان بر زمان ۳۵ ماه پافشاری شد. بر همین اساس قراردادها بسته شد و پول آن را دریافت نمودند. اکنون ۳۵ ماه به اتمام رسیده است و پولها هم برای این امر هزینه شده است. طبق اطلاعی که بنده به دست آوردهام متوسط پیشرفت کل این پروژهها که قرار بود ظرف این مدت افتتاح شوند بین ۳۰ تا ۴۰ درصد است. حال معلوم نیست که با اتمام کل منابع مورد نیاز که تماماً هزینه شده است تکلیف پروژهها چه میشود و از آن مهم تر چه کسانی باید در این خصوص پاسخگو باشند. این بهانه که مدیران تغییر کردهاند و مدیر فعلی پاسخگوی اقدامات مدیر قبلی نخواهد بود، قابلقبول نیست. بنابراین چه کسی باید پاسخگوی عدم اتمام پروژهها باشد.”
وی در بخش دیگری از این گفت و گو با اشاره به جایگاه مجلس خواستار پیگیری نمایندگان شد و گفت:”پیشنهاد من این است که اکنون نوبت مجلس است و مجلس باید در خصوص این عملکردها سؤال کند. مجلس قبلی به خاطر کم کاری که در برنامه چهارم به خرج داد باید جوابگوی مردم باشد. به این دلیل که دولت نهم، برنامه چهارم را اجرا نکرد و مجلس در آن زمان هیچ بازخواستی از رئیس دولت نکرد. یکی از معاونان رئیسجمهور به شوخی گفتند که ما برنامهها را خمیر کردیم و این شوخی بیانگر یک واقعیت بود. در آن زمان، مجلس باید پافشاری میکرد که این برنامهها قانون است و باید اجرا شود و چنانچه دولت اصلاحی را لازم میداند باید لایحه اصلاحی به مجلس بیاورد. نه این که دولت به جای اصلاح، برنامهها را خمیر کند و حتی سازمان برنامه را نیز منحل کند. به نظر من هنوز هم برای سؤال کردن از اشتباهات فاحش دولت نهم و دهم دیر نیست. مسئولان باید بابت خساراتی که از این اشتباهات به کشور واردشده، حداقل از مردم عذرخواهی کنند. در حال حاضر وضعیت به شکلی است که در واقع همه با سکوت به هم نگاه میکنند، قولهای غیر واقعی داده میشود، عمل نمیشود و در اینجا پول و زمان و سرمایههای کشور است که به هدر می رود. بنابراین با توجه به این وضعیت، کشور توسعه لازم را پیدا نمیکند. معتقدم هنوز هم مدیران لایق و غیرتمندی در لایههای مختلف داریم که توانایی اجرا کردن تصمیمات را دارند و باید به میدان آورده شوند.”
این در حالیست که معاون پژوهش و فنآوری وزیر نفت ضمن بیان اینکه ۹۵ درصد از تجهیزات نفت تا پایان برنامه پنجم داخلی سازی میشوند، از پایان برنامه پنجم در سطح ۹۰ تا ۹۵ درصد تجهیزات داخلی سازی شده خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمدرضا مقدم در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در نشستی خبری در پاسخ به پرسش یک خبرنگار آلمانی اظهار داشت: “از زاویه دید ما تحریمها یک فرصت است و باعث تعطیلی بیماری هلندی در یک کشور نفتی میشود و در مقابل بالا رفتن قیمت ارز تولید داخل را رقابتی میکند.”
مقدم در پاسخ به پرسش پاسخ درباره اعلام ارقام متفاوت ساخت داخل از سوی مسئولان صنعت نفت با تاکید بر اینکه معاونت پژوهشی ارزیابی دقیقی از میزان ساخت داخل دارد، گفت: “در کشور هدفگذاری ها درباره تسریع در احداث و توسعه با ساخت داخل در مقابل هم قرار میگیرند و در این باره باید اولویتبندی کنیم.”
وی افزود: “مثلا توسعه سریع میادین مشترک ضرورتی در سطح ملی است، چنانچه شرکتهای مختلف در قالب زمانبندی و کیفیت مشخص باید پروژهها را تحویل دهند و رویکرد آنها سرعت است. از طرف دیگر باید تجهیزات قابلیت رقابت و با دانش فنی کافی باشند که این مسئله نیازمند زمان و بستر است و تعارض این دو مطلب را باید با تعامل حل کنیم.”
پیش از این خبرها از توقف طرح های پارس جنوبی حکایت داشته و از سوی دیگر دولت برای دفاع از این اتهامات وعده راه اندازی و پیشرفت در طرح ها را مطرح کرده است.