
نسرین ستوده وکیل و فعال حقوق بشر و زنان به عنوان عضو هیأت امنا و یکی از مشاوران انجمن بینالمللی حقوق بشر در آلمان (IGFM) انجمن بینالمللی حقوق بشر در آلمان (IGFM) برگزیده شد. نسرین ستوده، مادر وهمسری فداکار، کنشگری متعهد، و روزنامهنگاری شجاع که از شهریور ۱۳۸۹ در زندان به سر می برد. او به اتهام عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر و اقدام علیه امنیت ملی به شش سال زندان و بیست سال محرومیت از وکالت محکوم شده است.
انجمن بینالمللی حقوق بشر در آلمان (IGFM) نسرین ستوده را به عنوان عضو هیأت امنا و یکی از مشاوران خود برگزید. این عضویت در چهل و یکمین سالگرد تاسیس این انجمن و در مجمع عمومی آن اعلام شد.
به نوشته خبرگزاری آلمان: “ماکس کلینگبرگ”، عضو کمیته رسانه انجمن حقوق بشر درباره علت انتخاب نسرین ستوده برای عضویت در هیات امنای این نهاد گفته است: «نسرین ستوده از نظر ما یک فعال واقعی حقوق بشر است. او برای ما و برای همه مدافعان حقوق بشر یک الگو، یک منبع انرژی و یک انگیزه است. به همین دلیل ما خیلی خوشحالیم که توانستیم برای نسرین ستوده و برای دیگر فعالان حقوق بشر در ایران کاری انجام دهیم و این افتخاری برای ماست که او عضو هیأت امنا و مشاوران و تنها عضو ایرانی هیأت امنای انجمن بینالمللی حقوق بشرما باشد».
در همین ارتباط نسرین ستوده نیز از داخل زندان پیامی را برای انجمن حقوق بشر آلمان ارسال کرده بود که توسط منصوره شجاعی خوانده شد. وی در پیام خود ضمن تشکر از این انجمن برای اعطای عضویت در هیات امنا، به موضوع مجازاتهای خانوادگی در ایران اشاره کرده و آن را یکی از ناعادلانهترین موارد نقض حقوق بشر دانسته است.
انجمن بینالمللی حقوق بشر آلمان نهادی غیردولتی است که در زمینه دفاع از قربانیان نقض حقوق بشر در جهان فعالیت میکند. این انجمن تا کنون چندین کمپین و حرکت اعتراضی نسبت به زندانی شدن و صدور حکم اعدام برای یوسف ندرخانی، کشیش ایرانی و نیز سرکوب بهائیان در ایران ترتیب داده است.
پیشتر نیز از سوی پارلمان اروپا جایزه حقوق بشر ساخاروف به نسرین ستوده و جعفر پناهی اهدا شده بود. در همین ارتباط، نسرین ستوده نیز در پیامی خطاب به حاضران چنین نوشته است:«تنها رویای من تحقق عدالت است و به اعتقاد من این رویا با استقلال قوهی قضاییه در کشور من متحقق خواهد شد. اما تا استقلال قوهی قضاییه راهی طولانی مانده است. تا زمانی که فعالان سیاسی، وکلای دادگستری، معترضان انتخاباتی، اقلیتهای مذهبی و قاچاقچیان مواد مخدر در دادگاههای انقلاب درپشت درهای بسته محاکمه میشوند، استقلال قوه قضاییه به دور از دسترس است».
این وکیل زندانی در پیام خود پیشنهاد تشکیل یک دادگاه حقوق بشر در آسیا را داده تا شهروندان کشورهای آسیایی با رجوع به آن نسبت به بیقانونیهای حاکمان خود دادخواهی کنند.
نسرین ستوده در پایان جایزهاش را به همهی زندانیان سیاسی و به اقلیتهای دینی و مذهبی، بهاییان و کلیمیان و کسانی که تنها به خاطر عقیدهی مذهبیشان در زندان هستند تقدیم کرد.
وی همچنین این جایزه را متعلق به عبدالفتاح سلطانی دانست که به دلیل وکالت خانم ستوده و دیگر زندانیان عقیدتی هماکنون در زندان به سر میبرد.
در بخشی از پیام نسرین ستوده چنین آمده است: «تنها رویای من تحقق عدالت است و به اعتقاد من این رویا با استقلال قوهی قضاییه در کشور من متحقق خواهد شد. اما تا استقلال قوهی قضاییه راهی طولانی مانده است. تا زمانی که فعالان سیاسی، وکلای دادگستری، معترضان انتخاباتی، اقلیتهای مذهبی و قاچاقچیان مواد مخدر در دادگاههای انقلاب درپشت درهای بسته محاکمه میشوند، استقلال قوه قضاییه به دور از دسترس است».
نسرین ستوده در ادامه پیام با اشاره به “بهار عربی” و سرکوب مردم توسط دولتها به خصوص در سوریه، از دولتهای اروپایی پرسیده: «این جنایتها تا کجا باید پیش برود، تا ما بتوانیم از یک فاجعهی انسانی و از یک قتل عام انسانی صحبت کنیم».
پیش از این نیز جایزه انجمن بین المللی قلم کانادا به نسرین ستوده تعلق گرفته است. این انجمن جایزه قلم را به دلیل دفاع از حقوق زنان و کودکان در ایران به خانم ستوده داده است.