
عکس از فارس
برای انتخابات ۲۴ خرداد ریاست جمهوری، از ماهها پیش گمانهزنیها درباره اینکه چه کسانی کاندیدا خواهند شد، آغاز شده است و افرادی نیز تا کنون با قطعیت اعلام کردهاند که داوطلب هستند، ولی هنوز هم معلوم نیست که چه کسانی برای ثبت نام به وزارت کشور خواهند رفت.
در این میان برخی گروهها با اعلام کاندیداهای مد نظر تبلیغات زودرسی را آغاز کردهاند و برخی نیز هنوز نام کاندیدای خود را اعلام نکردهاند که یکی از این گروهها، جبهه پایداری انقلاب اسلامی به سر کردگی مصباح یزدی، رییس موسسه امام خمینی است.
این تشکل یکی از گروههایی است که پس از قهر و خانه نشینی ۱۱ روزه محمود احمدینژاد و در آستانه انتخابات مجلس نهم با حضور چهرههای اخراجی از دولت احمدینژاد با محوریت مصباح یزدی شکل گرفت و در روز ششم مرداد سال ۹۰ با شعار پایبندی به شاخصهای مکتب امام خمینی، موضعگیری روشن در برابر جریان فتنه و وابسته نبودن به جریان انحرافی اعلام موجودیت کرد.
این مجموعه در ابتدا به عنوان بخشی از طیف اصولگرایان مطرح، ولی در نهایت حاضر به فعالیت زیر پرچم جبهه متحد اصولگرایان نشد و با ادامه فعالیت مستقل، تصمیم به ارائه لیست مستقلی از نامزدهای مورد حمایت خود در انتخابات مجلس نهم گرفت.
شورای مرکزی جبهه پایداری برای حضور پررنگ در عرصه رقابتهای انتخاباتی دور یازدهم ریاستجمهوری، در ابتدای امر سعید جلیلی، کامران باقری لنکرانی و پرویز فتاح را به عنوان گزینههای پیشنهادی معرفی کرد و افرادی نظیر غلامعلی حدادعادل نیز از افراد مد نظر این شورا مطرح گردید، ولی پس از مدتی اعلام شد حدادعادل گزینه مورد جبهه پایداری برای انتخابات ریاستجمهوری نیست و پرویز فتاح نیزسودای کاندیداتوری ندارد.
این در حالی است که بر اساس اخبار اعلام شده، کاندیدای نهایی جبهه پایداری روز یکشنبه اول اردیبهشت ماه در مسجد ارک تهران با سخنرانی محمد تقی مصباح یزدی اعلام خواهد شد و بر اساس شواهد از کاندیداتوری یک چهره بین لنکرانی و جلیلی، دو نامزد اصلی جبهه پایداری در این زمان پرده برداری خواهد گردید.
مصباح یزدی لیدر و رهبر جریان جبهه پایداری، بنیانگذار و مدیر موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم است که به اذعان بسیاری از منتقدین، موسسه تحت امر وی مرکز و ستاد فرماندهی انجمن حجتیه است.
مصباح از منتقدان جمهوریت است و این سخنان وی که گفته است: مردم، ناصر (کمک کننده) ولی فقیه هستند، نه ناصب (منصوب کننده) و مشرع (مشروعیت دهنده) او، مورد مخالفت بسیاری حتی بخشی از جناح راست و اصولگرا قرار گرفته است و از دیدگاه وی فقها در دوران غیبت، نایب حجت بن حسن (مهدی امام غایب شیعیان)، حاکم هستند و نتیجتا انتخاب حاکم توسط مردم فاقد اعتبار است.
انجمن “حجتیه” در سالهای بعد از انقلاب زیر فشار روح الله خمینی خود را منحل اعلام کرد، اما عملن این انجمن نه تنها منحل نشد بلکه کادرهای قدیمیاش ساختار جدید انجمن حجتیه را مانند یک “لژ” سازمان دادند و موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی که در واقع موسسه افکار حجتیه است از این قسم است؛ اما این نام را برای آن انتخاب کردند تا حساسیت ایجاد نکند.
مصباح یزدی به عنوان رهبر عالی جبهه پایداری از حامیان اصلی محمود احمدینژاد در هر دو انتخابات ریاستجمهوری ۸۴ و ۸۸ بود و روی کار آمدن او را حاصل نماز شب، زیارت عاشورا خواندن و اشکهای خانواده شهدا، عنوان کرده و گفته بود: که اطاعت از احمدینژاد، اطاعت از خداوند است.
وی که در این زمینه بیان کرده بود: رییسجمهور وقتی از طرف ولیفقیه نصب شد، میشود عامل او و آن پرتو قداستی که او دارد، بر این هم میتابد، آنوقت اطاعت رییسجمهور، اطاعت مجلس و سایر نهادهای قانونی هم میشود اطاعت خدا؛ از دوسال پیش ساز مخالف کوک کرده و احمدی نژاد به همراه مشایی را با متهم کردن به انحراف گفته است: خطر این انحراف از همه فتنهها از صدر اسلام تاکنون بیشتر است.
رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امامخمینی تاکید دارد: باید مراقب باشیم، چراکه باید کسانی سرکار بیایند که اولویتشان اسلام باشد نه ایرانی بودن، اینکه شعار ایران بدهند شعار بهاییها هم هست و هیچوقت ایرانی بودن جای اسلام را نخواهد گرفت.
از نظر مصباح ، خطر مشایی، بسیار بیشتر از موسوی و کروبی و جریانات اصلاحطلبی است و اعضای جبهه پایداری به سرکردگی این روحانی تندرو معتقدند که اصولگراتر از بقیه هستند و بصیرت اصول گرایی بیشتری دارند.
اعضای جبهه پایداری انقلاب اسلامی که روزگاری مسئولان و نیروهای ستادهای انتخاباتی محمود احمدینژاد در انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری در سال ۸۴ را تشکیل میدادند، بر این باورند که باید در برابر جریان انحرافی و مواضع احمدینژاد و یار همراهش مشایی موضع گرفته و با تعالیم اصولگرایی ناب به مبارزه با جریان انحرافی برخیزند.
فارغ از مساله طیف همراه احمدی نژاد؛ جبهه پایداری برای رسیدن به مسند ریاست جمهوری آینده دو رقیب عمده اصولگرایان و اصلاحطلبان را در پیش رو دارد.
مصباح یزدی، سران اصلاحطلب را سر منشاء جریان فتنه میداند که پس از انتخابات ۸۸ شرایط مناسبی برای حضور اصحاب فتنه وجود ندارد و در خصوص حضور آنان در انتخابات گفته است: در انتخابات آینده ریاست جمهوری، سران اصلاحطلبان قطعا رد صلاحیت میشوند و بعید است که مردم به آنها اقبال داشته باشند.
در این میان مصباح با رقیب قدرتمندی به نام اصول گرایان حامی رهبر مواجه است، هرچند جبهه پایداری را به طور تلویحی بخشی از جریان اصولگرا در کشور معرفی میکند و معتقد است انتخابات امسال دو قطبی نیست و تنها رقابت بین اصولگرایان است اما در عین حال میگوید: عده فراوانی از اصولگرایان بوده که کم و بیش از صلاحیتهای نسبی برخوردار هستند، بنابراین در این شرایط باید اصلح را شناخت.
وی در این زمینه بیان کرده است: اصولگرایان با مطرح کردن گزینههایی چون متکی ،ولایتی، محسن رضایی ،لاریجانی و قالبیاف نمیتوانند در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم موفق شوند، در واقع اصولگرایان باید با یکدیگر متحد شوند، در غیر اینصورت کاندیدای اصلاح طلبان در انتخابات ریاستجمهوری یازدهم بر کاندیداهای اصولگرا سبقت خواهد گرفت و پیروز خواهد شد.
مصباح یزدی درباره ائتلافهای صورت گرفته بین کاندیداهای اصولگرایان نیز گفته است: این ایدهآل است این که همه اصولگرایان بنشینند و نفر واحدی را انتخاب کنند، هرچند شدنی نیست. بنده معتقدم که در عمل هیچکدام از آنها با هم نمیسازند و بعید نیست چند گروه که در ظاهر ۱۸۰ درجه با یکدیگر اختلاف دارند در انتخابات با یکدیگر متحد شوند ولی از طرف دیگر احتمال اینکه اصولگرایان متحد شوند و کاندیدای واحدی را معرفی کنند بسیار ضعیف است.
بدون هیچ شک وتردید پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری برای مصباح و طرفدارانش بسیار مهم است که میتواند سرآغاز حرکتی گردد که سالیان سال مصباح یزدی در سودای آن که همانا رسیدن به اریکه قدرت و رهبری نظام است بسر میبرد و حامیان رهبر کنونی ایران نیزعقیده دارند مصباح یزدی با مدیریت انجمن حجتیه و حامیانش که به تمامی ارکان جمهوری اسلامی نفوذ کردهاند در کودتایی خاموش و آرام سعی در برچیدن تخت ولایی خامنهای را دارند.
تفکر مصباح یزدی به تفکر خامنهای نزدیک است و آنها یک هدف را دنبال میکنند، حکومت اسلامی بدون اتکا به آرا مردم؛ هرچند ممکن است با اقبال در انتخابات ریاست جمهوری، مصباح قدرتمندتر شود و خامنهای را کنار بزند، ولی هر دو فعلاً یک راه را در پیش گرفتهاند، حضور محکم در انتخابات و استفاده از تمامی قابلیت ها برای موفقیت.
این در حالی است که انجمن حجتیه توانسته نفوذ بسیار زیادی بر فرماندهان ارشد سپاه پیدا و نقطه اتکا خامنهای را دچار خدشه و تزلزل کند و به اذعان حامیان رهبر ایران انجمن حجتیه تا مغز استخوان در ارگانهای نظامی و امنیتی نفوذ کرده است.
در خاتمه باید گفت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ جنگ خاموش قدرت میان دو روحانی است که یکی بر جایگاه رهبری ایران تکیه زده و داعیه ولایت مسلمانان جهان را دارد و دیگری رییس انجمنی سری و قدرتمند است و هردو مریدانی پا در رکاب دارند.