
سیدهاشم حسینی بوشهری در گفتگو با خبرنگار سیاسی جهان با اشاره به شرایط کشور گفت: در بخش سیاسی انتخابات ریاست جمهوری را در پیش داریم که طبعا از ویژگیها خاص و مهمی برخوردار است نحوه و میزان حضور مردم در انتخابات میتواند دغدغههای جدی رهبر معظم انقلاب باشد.
نایب رییس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تاکید کرد: اینکه رهبر فرزانه انقلاب امسال را به عنوان حماسه سیاسی نامگذاری کردند یعنی انتظاری که ایشان از ملت آگاه و هوشیار ما دارند این است که صحنه انتخابات را به یک صحنه حماسی تبدیل کنند. به گفته وی، حضور پرشور و تعداد بالای آرای مردم هم نشانه مقبولیت نظام، هم نشانه مشروعیت نظام و هم نشانه دلبستگی مردم به نظام اسلامی است و در نتیجه نشانه این است که دشمنان ما با همه طراحیها و برنامه ریزهایی که دارند نمیتوانند در مقابل اراده آهنین ملت ما مقاومت کنند و کاری را از پیش ببرند.
مشارکت مردم، برگ برنده نظام
از ابتدای سال جاری شخصیتهای مختلف ِ درون نظام با استفاده از عباراتی چون «دشمن شکن بودن انتخابات»، «حفظ امنیت ملی با مشارکت حداکثری در انتخابات» و استفاده از واژه «وظیفه ملی» در کنار «وظیفه شرعی» در تلاش هستند، مردم را برای مشارکت در انتخابات ترغیب کنند. این حرکت در حالی اتفاق میافتد که در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری سال ۸۸، نتیجه انتخابات با پیش بینی اکثر رای دهندگان مغایر شد و در حالی که نظر سنجیها نشان میداد، میرحسین موسوی منتخب رای دهندگان خواهد بود، محمود احمدینژاد به عنوان پیروز انتخابات معرفی شد. این موضوع سبب اعتراضات شدیدی از سوی ملت ایران شد و یکی از بزرگترین اعتراضات مردمی در تاریخ جمهوری اسلامی، تحت عنوان «جنبش سبز» شکل گرفت. رهبر جمهوری اسلامی در آن زمان به عنوان حامی دولت و احمدینژاد در مقابل مردم معترض موضع گرفت و دستور حصر دو کاندید معترض به نتیجه انتخابات، آقایان موسوی و کروبی را صادر کرد. مردم، فعالان سیاسی و مدنی، وکلا و همچنین روزنامه نگاران پس از وقایع انتخابات ۸۸ به شدت سرکوب شدند و جو امنیتی شدیدی بر فضای سیاسی و اجتماعی ایران حاکم شد. امروز پس از گذشت چهار سال طبق گفته سید هاشم حسینی، رهبر جمهوری اسلامی دغدغه مشارکت مردم در انتخابات را دارد.
قابل ذکر است مشارکت ۸۵ درصدی مردم در انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم اگر چه موجب نشد کاندیدای مورد نظر اکثریت رای دهنگان را بر کرسی ریاست جمهوری بنشیند اما به عنوان برگ برندهای در دست نظام مورد استفاده قرار گرفت. مشارکت بالای واجدین شرایط در انتخابات دهم همواره از دلائل مشروعیت بخشیدن به نظام جمهوری اسلامی از سوی رهبر جمهوری اسلامی و حامیان نظام در سخنرانیها و مواضع بین المللی بوده است.
مشارکت مردم نه تنها برای شخص رهبری بلکه برای جریانهای مختلف درون نظام از جمله اصول گرایان و جریان دولت یکی از مهمترین محورهای انتخابات پیش رو است. همین امر سبب شده است مقامهای مختلف در روزهای گذشته از هر تریبونی برای دعوت مردم به شرکت در انتخابات آتی دعوت کنند.
محمود احمدینژاد در همایش مدیران ارشد و استانی وزارت صنعت، معدن و تجارت که روز شنبه گذشته برگزار شد تاکید کرده است: با انجام یک اتفاق بزرگ و برگزاری انتخابات عظیم همه چیز به نفع ملت ایران در انتخابات امسال تغییر خواهد کرد.
همچنین اسماعیل نجار، استاندار کرمان، هفته جاری در نخستین نشست ستاد انتخابات استان کرمان با بیان این مطلب که شرکت در انتخابات وظیفه شرعی و ملی ملت ایران است، اظهار کرد: همه باید در انتخابات مطابق قانون حرکت کنیم تا به نتیجه بهتر دست یابیم و هیچ مشکلی نباید در اجرا و نظارت بر انتخابات وجود داشته باشد و البته هم نخواهد داشت.
مردم تنها در پای صندوق مشارکت کنند
در کنار تمام تبلیغات مختلفی که برای بالا بردن نرخ مشارکت مردم در انتخابات دوره یازدهم صورت میگیرد، هشدارها هم از مدتی قبل شروع شده و در واقع مسولان تلاش دارند به مردم بگویند تنها تا پای صندوق مشارکت کنید. مواضع مسولان امنیتی نشان میدهد حاکمیت از هم اکنون در صدد پیش بینی تدابیر امنیتی برای سرکوب اعتراضات احتمالی قبل یا بعد از انتخابات آتی است. نیروهای امنیتی در حالی برای برخورد با ناآرامیهای پیش یا پس از انتخابات تجهیز میشود که اینبار میخواهد مردم را مجری این برخورد معرفی کند.
سردار رحیم صفوی، مشاور عالی فرماندهی معظم کل قوا، در ابتدای هفته جاری هشدار داد: به دشمنان داخلی و خارجی هشدار میدهیم، اگر بخواهند قبل از انتخابات آینده و یا بعد از آن آشوب و فتنهای راه اندازی کنند، ملت ایران با هوشمندی و با صلابت با آنها برخورد خواهد کرد.
نگرانیها در مورد نحوه حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری در این دوره نسبت به دورههای پیشین نمایانتر است. سید محمود حسینی، خطیب نماز جمعه گذشته سیرجان، جمعه گذشته پیرامون مشارکت در انتخابات ضمن تاکید بر اینکه ملت بزرگ ایران از این گردنه هم با موفقیت عبور خواهد کرد، افزود: همه مردم و کاندیداهایی که صلاحیت دارند بایستی مواظب باشند خدشهای به وحدت وارد نکنند و متعهد باشیم و در بیعت با رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز کوتاهی نکنیم
یکی از نکات جالب توجه دموکرات جلوه دادن انتخابات در ایران توسط برخی مقامات و مسولان جمهوری اسلامی است. این ادعا در صورتی مطرح میشود که هنوز تعداد زیادی از فعالان سیاسی و مدنی معترض به نتیجه انتخابات ۸۸ در زندان به سر میبرند و آقایان موسوی و کروبی در حصر خانگی قرار دارند. غلامعلی رضوانی٬ رئیس ستاد انتخابات کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه «با قلدری نمیشود رأی مردم را تحت الشعاع قرار داد» ادعا کرده که «انتخابات در ایران بر اساس دمکراسی و رأی مستقیم مردم برگزار میشود و در هیچ نقطهای از جهان چنین شیوه و روشی وجود ندارد