
دور چهارم سفر های استانی احمدی نژاد در شرایطی کلید خورد که بیش از یک سال از تعطیلی این سفرها می گذشت، وی روز گذشته در حالی که ۲ ماه به انتخابات مانده، دور نهایی این سفرها را آغاز کرد که بیش از پیش طعم انتخاباتی دارد. سفرهایی که به گفته نمایندگان مجلس به دلیل عدم اقبال مردم به دولت حدود یک سال به حالت تعلیق در آمده بود، مدت زیادی از عدم استقبال مردم از سفرهای استانی احمدی نژاد می گذرد. اما این بداقبالی زمانی پررنگتر شد که توده مردم در یافتند که او از احساسات مردم استفاده ابزاری می کند و با مردم به روشی تحقیر آمیز برخورد می کند. همچنین وی در طول سفرهای استانی به منظور بالا بردن وجهه خود؛ بودجههای مصوب مجلس را به نام خویش مصادره کرده و تحت عنوان اعتبارات ویژه ریاست جمهوری در استان ها به تصویب می رساند.
یکی دیگر از دلایل تعطیلی سفرهای استانی، ۱۱ روز خانه نشینی احمدی نژاد بود، این اقدام او موجب از دست دادن حمایت نهادهای قدرتی گردید که روزی خود وی برای بار دوم با تکیه بر آنها بر مسند ریاست نشسته بود، تا جایی که وی و همه همراهانش جریان انحرافی خوانده شدند و سفرهای استانی او نیز به “پیگیرى مقاصد جریان انحرافی” متهم شد.
در پی خانه نشینی احمدی نژاد که به بهانه عزل وزیر اطلاعات اتفاق افتاد اما به ابقاء وزیر از سوی رهبر منجر شد موجب ایجاد تعارض بین حامیان سابقش گردید و در پی آن انتقادهای فراوانی را رقم زد تا جایی که فرصت مناسبی را به حامیان سابق و منتقدین امروزی می داد تا عمق اختلاف خویش را با پشیبانی رهبری، رسانه ای کنند.
خبرگزاری نیمه دولتی مهر به نقل از نماینده مجلس می نویسد: دلیل تعطیلی سفرهای استانی احمدی نژاد را کاهش استقبال مردم از رئیس جمهور خواند و تعطیلی سفرهای استانی دولت کار عاقلانه ای دانست.
نماینده مردم طرقبه و چناران با اشاره به اینکه در این سفرها دولت درباره اعتبارات استان به جای شورای برنامه ریزی استان تصمیم میگرفت، تصریح کرده: احمدی نژاد در سفرهایی که بعد از خانه نشینی به استانها داشت با استقبال بسیار کمی مواجه شد در ضمن تعداد افرادی هم که به خاطر حفظ ظاهر به استقبال او میآمدند به خاطر کم شدن ارادت قبلی کمتر شدند. وی با اشاره به تعطیلی سفرهای استانی در چند ماه اخیر تصریح کرد: وقتی اعضای دولت متوجه شدند استقبال مردم کم شده همچنین وجود گرانیها و مشکلات اقتصادی بسیار زیاد تصمیم گرفتند به سفرهای استانی نروند.
پیش از این نیز روزنامه «مغرب» با اشاره به توقف سفرهای استانی محمود احمدینژاد، گزارش کرده بود که دولت «نتوانسته است تمام مصوبات خود را اجرایی کند و به همین دلیل این سفرها با موفقیت چندانی روبهرو نبوده است».
این روزنامه نوشته بود که «فقط ۲۸ درصد» از وعدههای سفرهای استانی دولت محقق شده است و افزود که با توجه به «کمبود اعتبارات عمرانی دولت» و «افزایش قیمت ارز»، دولت باید برای اتمام پروژههای خود «حجم عظیمی از منابع مالی کشور را صرف کند».
احمدی نژاد در سفر دو روز پیش خود به سمنان اما گفته است، “یک مشارکت گسترده و نزدیک به ۵۰ میلیون میتواند همه معادلات داخلی و بینالمللی را برهم ریزد”.در روزهای اخیر همراهان رهبر همواره نارضایتی خود را از فعالیت احتمالی اصلاحطلبان در انتخابات مطرح کردهاند ، این دسته از مریدان رهبر درباره ایجاد تنش از طرف نزدیکان احمدینژاد نگرانی مضاعفی دارند. به ویژه آنها درباره نامزدی احتمالی رحیم مشایی، مشاور عالی احمدینژاد، هشدار میدهند.
احمدى نژاد ادعا کرده است که “اگر هدفمندی یارانهها به طور کامل اجرا به شود ۲۵۰ هزار تومان در ماه میشد به مردم داد، میگویند اگر این کار را ا نجام دهیم مردم تنبل میشوند که البته آنان قیاس به نفس میکنند، بعد از آن طرف می گویند که به بیکاران پول دهید که البته ما با این موافقیم اما وقتی میخواهیم پول مردم را به خود آنها بدهیم نمیگذارند، در حالی که قانون هدفمندی در تمام دنیا به عنوان اولین الگوی ایرانی به رسمیت شناخته شد”.
وی با انتقاد از مخالفان ادامه اجرای طرح هدفمندی یارانهها گفت: میگویند طرح شکست خورده و به ضرر ملت ایران بوده است، اما وقتی ما میخواهیم آن را اجرا کنیم میگویند که آن بعد تبلیغاتی دارد اجرای آن بعد تبلیغاتی دارد، از طرفی میگویند بد بوده و از این طرف میگویند تبلیغاتی.
حامیان رهبر جمهوری اسلامی ایران مشاور ارشد احمدینژاد را هسته اصلی “جریان انحرافی” میدانند و معتقدند که “شورای نگهبان” صلاحیت او را مورد تردید قرار داده است. گفته می شود رئیس دولت تهدید کرده که در چنین حالتی از برگزاری انتخابات ۲۴ خرداد خودداری خواهد کرد.
احمدی نژاد در طی بیش از ۷۰ سفر استانی بارها در مورد از بین رفتن بیکاری در ایران وعده داده است و این در حالی است که بر اساس آمار دولتی، نرخ بیکاری حدود ۱۲ درصد و به گفته شماری از اقتصاددانان، لشگر بیکاران بیش از ۲۰ درصد جامعه را تشکیل می دهند.
به گزارش بازتاب، گفته می شود در نشست نوروزی وی با مسوولان و استانداران که دوشنبه برگزارشد، از ۲۱ سفر استانی تا پایان دولت خبر داده شده و با توجه به برداشت انتخاباتی از این سفرها، برخی استانداران هم به این موضوع واکنش منفی نشان داده اند و احتمالا با توجیه مهیا نبودن شرایط، دولت را از سفر به استان خود نهی می کنند.