
بانک مرکزی جمهوری اسلامی، نرخ انواع ارز در مرکز مبادلات ارزی را دیروز دوشنبه ،اعلام کرد که بنابراین گزارش نرخ مبادلاتی دلار، یورو و پوند رشد داشته است.
به گزارش ایرنا، نرخ هر دلار آمریکا در مرکز مبادلات ارزی دیروز با ۹۹ ریال رشد ۲۴ هزار و ۶۹۴ ریال و هر یورو نیز با ۱۲۹ ریال افزایش ۳۲ هزار و ۷۹ ریال اعلام شده است. نرخ هر پوند انگلیس نیز دیروز با ۱۴۴ ریال رشد ۳۷ هزار و ۸۶۷ ریال بود. هر فرانک سوئیس دیروز ۲۶ هزار و ۴۲۵ ریال ، کرون سوئد سه هزار و ۸۲۸ ریال، روپیه هند ۴۵۱ ریال، درهم امارات متحده عربی شش هزارو ۷۲۳ ریال و یکصد ین ژاپن ۲۵ هزار و ۱۰۰ ریال نرخ گذاری شده است. نرخ هر لیر ترکیه نیز دیروز در این مرکز ۱۳ هزار و ۷۶۱ ریال، روبل روسیه ۷۸۵ ریال ، یوان چین سه هزار و ۹۸۰ ریال و یک هزار وون کره جنوبی ۲۲ هزار ریال اعلام شد. مرکز مبادلات ارزی ، ارز مورد نیاز اولویت های سه تا ۹ واردات کالا را تامین می کند.
اما خبرگزاری ایسنا در گزارشی متفاوت ضمن اشاره به کاهش قیمت سکه و طلا نسبت به روز قبل به نقل از رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره، سکه و صراف استان تهران نوشت: “این کاهش قیمت از ساعات اولیه روز یکشنبه بعد از یک جهش اندک قیمت شروع شد. قیمت ارز نیز اندکی کاهش یافت.”
این گزارش درباره قیمت انواع طلا و سکه در بازار می افزاید: “دیروز قیمت سکه تمام طرح قدیم یک میلیون و ۴۱۶ هزار تومان، سکه تمام طرح جدید یک میلیون و ۳۸۰هزار تومان، نیم سکه ۷۲۷هزار تومان، ربع سکه ۴۴۰ هزار تومان و سکه یک گرمی ۳۲۰هزار تومان است. همچنین قیمت هر دلار در بازار دیروز ۳۵۵۰ تومان و هر یورو ۴۶۵۰ تومان است که بنابه گفته صرافان این کاهش قیمت به دلیل انتشار خبر تک نرخی شدن ارز است. در حال حاضر بیشتر مردم فروشنده ارز در بازار آزاد هستند.”
از سوی دیگر اقتصاد آنلاین در مطلبی با عنوان “بازار طلا و ارز پس از آلماتی؟” با اشاره به افزایش دوباره قیمت ها در بازار ارز و سکه نوشت: “افزایش هیجانی قیمتها در بازار ارز و سکه در این روزها اتفاق غیرقابل انتظاری نیست و در شرایطی که فضای عمومی بازار و اقتصاد کشور منتظر پاسخ غربیها نشستهاند، برخی نگرانیهای مقطعی در پی نشستهای آلماتی ۲ بر نوسان قیمتها تاثیر گذاشته است.”
خبرگزاری فارس نیز در گفت و گویی با ابوالقاسم حکیمیپور کارشناس اقتصادی در خصوص نوسانات دوباره نرخ ارز نوشت: ” بانک مرکزی در اواخر سال گذشته اعلام کرد که با دو چالش تورم و نرخ ارز مواجه است. با توجه به این شرایط، به نظر میرسد شرایط برای تکنرخی شدن ارز فراهم نیست. “
خبرگزاری وابسته به سپاه در ادامه به نقل از این کارشناس اقتصادی نوشت: “طبق پیشبینیها تورم در سال جاری افزایش مییابد و در حال حاضر ایران جزو کشورهای با تورم بالا قرار دارد؛ بالاترین نرخ تورم در سالهای ۷۲ و ۷۴ حدود ۳۴ و ۴۹٫۵ درصد بوده است و تورم ۳۱٫۵ درصدی دومین تجربه تورم بالا است.”
این کارشناس با اشاره به دو چالش تورم و نوسان نرخ ارز گفت: “در گذشته تصور این بود که اگر قیمت حاملهای انرژی افزایش یابد، تورم ۲ تا ۴ درصد افزایش خواهد یافت. اما تجربه نشان داد که افزایش نرخ ارز تورم را به صورت افسار گسیخته افزایش میدهد و از یک و نیم سال اخیر عامل اصلی رشد تورم، سیر صعودی ارز بوده است. تک نرخی شدن ارز همواره جزو پیشنهادهای صندوق بینالمللی و بانک جهانی بوده و همه کشورها چنین مساله را دنبال میکنند و صندوق بینالمللی پول رانت ناشی از چند نرخ در بازار را به کشور گوشزد کرده است. در صورتی که بین نرخ ارز مرجع و بازار تفاوت وجود داشته باشد همواره برخی از این فاصله قیمتی سودهای کلانی به دست میآورند زیرا سازمانهای ناظر بر بازار ارز کارایی لازم را ندارند و نمیتوانند عوامل مخرب بازار ارز را کنترل کنند.”
همچنین این خبرگزاری اصولگرا در مطلبی دیگر با اشاره به وضعیت گرانی و تورم، از قول محمد نهاوندیان دبیر شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوص نوشت: “تورم نقطه به نقطه بالای ۴۰ درصد است.”
فارس در این مطلب با اشاره به نامگذاری سال جدید به نقل از نهاوندیان نوشت: “بخش خصوصی باید سهم خود را در این حماسهسازی به خوبی ایفا کند و شورای گفتگو هم باید بسترسازی لازم را در این حماسهآفرینی فراهم کند.”
نهاوندیان در ادامه با بیان اینکه درآمد حاصل از فاز اول اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها ۲۸ هزار میلیارد تومان بوده و یارانه مصرفی ۴۲ هزار میلیارد تومان بوده است گفت: “میتوان این گونه نتیجه گرفت که فاز اول نتوانسته است هزینههای خود را تأمین کند و از هزینههای دیگری استفاده کرده است، لذا شورای گفتوگو به این نتیجه رسیده است که در شرایط فعلی اجرای فاز دوم هدفمند کردن یارانهها مساعد نیست ،چرا که در زمان اجرای فاز اول نرخ تورم کمتر از ۱۵ درصد بود، اما دیروز نرخ تورم بیش از ۳۰ درصد است و تورم نقطه به نقطه بالای ۴۰ درصد است، لذا به نظر میرسد طرح اصلاح قیمتها باید در شرایط ثبات اقتصاد کلان اتفاق بیافتد.”
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ضرورت اجرای مصوبه ارزی که در اسفندماه سال گذشته به تصویب رسید، گفت: “گزارشهایی مبنی بر عدم اجرای دقیق و جامع این مصوبه از سوی تعدادی از بانکها ارائه شده است. در این جلسه از بانک مرکزی درخواست شد که نظارتهای جدیتری بر اجرای سریع و دقیق این مصوبه داشته باشد.”
از سوی دیگر به نوشته خبرگزاری مجلس، محمد علی پور سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر اینکه انتشار هرگونه اسکناس درشت در جامعه به افزایش نرخ تورم دامن می زند گفت: “دولت باید بیش از پیش برای کاهش نرخ صعودی تورم دست به کار شود. تورم کنونی موجود در جامعه بسیار بالا است. انتشار اسکناس و اقداماتی از این قبیل از سوی بانک مرکزی به بیشتر شدن نرخ تورم و فشار اقتصادی بر مردم دامن میزند. چاپ و انتشار اسکناس درشت تورم و بیماری را به اقتصاد کشور تزریق می کند.”