
ایرج ندیمى، نماینده لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی مى گوید «در سال ٩١ هیچ یک از اهداف دولت محقق نشده است». اما در حالیکه بسیاری از خبرها و گزارش های منتشر شده در نشریات و رسانه های اصولگرا، ورشکستگى اقتصادی موجود را محصول سیاست هاى سال ٩١ و پیش از آن مى دانند و خبر از وجود معضلات بزرگ در تجارت داخلی و خارجی مى دهند و از رهبر جمهورى اسلامى گرفته تا نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خاطر گرانی، تورم و گرفتاری های اقتصادی از دولت گله دارند؛ یک عضو اتاق بازرگانی، مدعی جهش و پیشرفت ناگهانی اقتصاد کشور شده و این ادعا را واقعیتی پیش روی کشور خوانده است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسینی عضو اتاق بازرگانی تهران مدعى شد که وجود عوامل تاثیرگذار در رشد اقتصادی و پیشرو بودن کشور در به فعل در آوردن پتانسیلهای موجود نشان از جهش اقتصادی است.
این در حالیست که علیاکبر نیکو اقبال عضو هیات علمی دانشگاه تهران، با اشاره به مشکلات اقتصادی در سال گذشته و نبود سیاست های سازنده در حوزه های اقتصادی و مالی کشور؛ شایستهسالاری و نبود تبعیض را راهی برای تحقق حماسه اقتصادی در سال جاری عنوان کرد.
بنابراین گزارش که از سوی خبرگزاری ایسنا منتشر شد، نیکو اقبال با توجه به نقاط ضعفی که در سال گذشته در سیاستگذاریها اقتصاد و سیاست کشور وجود داشت گفت: “باید در سال جدید این نقاط ضعف برطرف شود چراکه هر سیستمی برای ادامه حرکت باید بتواند نقاط ضعف خود را شناسایی و برطرف کند.”
وی شرط عملی شدن حماسه اقتصادی را توجه به محرکهای اقتصادی، ثبات اقتصادی، ثبات قیمتها، سرمایهگذاری بیشتر، رشد اقتصادی، اشتغال و رفاه بیشتر و توزیع عادلانهتر درآمدها بین اقشار مختلف جامعه دانست و این عوامل را جزو اهداف لازمه نظام در سال پیش رو عنوان کرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه تهران ادامه داد: “در دنیای کنونی کشورهای ضعیف و قوی در جهان وجود ندارند، بلکه مدیریتهای قوی و ضعیف است که سبب میشود کشورهایی عقب بمانند یا پیشرفت کنند؛ به عبارت دیگر تمام مسائل جهان امروز به مدیریت برمیگردد و مدیریت برآمده از برنامهریزی و سیاستگذاری صحیح است اما سهلانگاری در رسیدگی به اهداف تعیین شده و اشتباهات در اجرا در سایه مدیریت ضعیف میتواند کشورها را روز به روز ضعیفتر کند. کشورهای قوی و پیشرو برنامهریزی خوب و صحیح دارند و در سایه برنامهریزی و سیاستگذاری صحیح اقتصادی و جلوگیری از مفاسد اقتصادی، میتوان اقتصادی پویا ایجاد کرد.”
وی با اشاره غیرمستقیم به وجود فساد و رانت خواری در اقتصاد و سیاست کشور افزود: “نبود تبعیض در فعالیتهای اقتصادی و جلوگیری از آن میتواند در توانمندسازی اعضای جامعه مؤثر باشد و بازدهیهای واقعی اقتصادی ایجاد کند اما اگر برخی بتوانند به راحتی به رانت دسترسی یابند، جامعه و فعالان واقعی اقتصاد دلسرد میشوند.”
از سوی دیگر نیز یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتوگویی با خبرگزاری وابسته به سپاه، ضمن اشاره به اختلافات سیاسی و مدیریتی کلان در کشور میان سه قوای حکومتی ضمن اشاره به ضرورت تعامل سه قوه در تحقق حماسه اقتصادی گفت: “برای تحقق شعار امسال نیاز به حرکت سهجانبه از سوی قوای سهگانه، بخش خصوصی و مردم هستیم. نام گذاری هر سال بر اساس ضرورتهای کشور انجام میشود و این ضرورتها در واقع بیان اولویتهای کشور است”.
ندیمی در خصوص فشار تحریم ها و اثرات آنها به خبرگزاری فارس گفت: “همانطور که رهبر انقلاب فرمودند تحریمها فلجکننده نبود، اما بیاثر هم نبود و آثار منفی آن در اجرای پروژهها محسوس است. “
ایرج ندیمی همچنین در گفت و گویی دیگر که با خبرگزاری خانه ملت انجام داد با اشاره به وضع نابسامان تولید در کشور در شرایط کنونی، خواستار حمایت از تولید ملی از سوی سیاستمداران کشور شد.
نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی با بیان این مطلب که در سال ۹۱ هیچ یک از اهداف دولت محقق نشده تصریح کرد: “کسری بودجه خود امر تولید را مختل کرده که این یعنی عقب ماندگی در امر تولید و رکود اقتصادی کشور که پیامدهای بدی دارد. افزایش نقدینگی در جامعه و زیاد شدن تقاضا به بیشتر شدن تورم و رکود کارخانجات داخلی منجر شده است و متأسفانه بروز مشکلات اقتصادی متعدد در نتیجه بیتوجهی مسئولان کشور را از هدف خود دور کرده است.”
از سویی دیگر علی محمد احمدی در گفت و گو با خبرگزاری مجلس ضمن انتقاد از گرانی موجود در کشور و برنامه های اقتصادی دولت گفت:” شوک ارزی که به اقتصاد کشور وارد شد در کنار رشد بی منطق نقدینگی در اثر اجرای نادرست هدفمندی یارانه ها منجر به ایجاد غول تورم و ایجاد فشار بر معیشت خانوار شد. معیشت خانوارها را نبایدبا انگیزه سیاسی در توزیع یارانه زیر فشار گرانی برد.”
نماینده مردم دهلران در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب افزود:”تورم سم اصلی و مهلک برای وضعیت معیشتی خانوارها است و تورم در کشور ما در شرایط حاضر در اثر مسائل مختلف روند رو به رشد نگران کننده ای داشته است. شوک ارزی که به اقتصاد کشور وارد شد در کنار رشد بی منطق نقدینگی در اثر اجرای نادرست هدفمندی یارانه ها منجر به ایجاد غول تورم و ایجاد فشار بر معیشت خانوار شد.”