
همزمانی انتشار نطر سنجی موسسه «پیو» و اعلام موضع اجلاس دوربان که به “گروه بریکس” شهرت دارد افکار عمومی ایران را به شدت به خود مشغول کرده است.
همچنین در هفتههای اخیر، بحثهایی دررابطه با احتمال حمله نظامی اسرائیل به ایران بار دیگر بالا گرفته است. به طوری که دو روز پیش از بیانیه بریکس ، باراک اوباما، رئیس جمهوری ایالات متحده، در آستانه سفر به اسرائیل در مصاحبهای گفته بود: بیش از یک سال طول میکشد تا ایران بتواند یک بمب اتم تولید کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، باراک اوباما یک هفته پیش از سفر به اسرائیل در مصاحبه با شبکه دو این کشور گفت: «ما فکر میکنیم بیش از یک سال یا چیزی در این حدود طول خواهد کشید که ایران در واقع یک بمب تولید کند اما بدیهی است که ما نمیخواهیم به این موقع خیلی نزدیک بشویم.»
از سوی دیگر به دنبال سخنان رئیس جمهور آمریکا ، موسسه «پیو» نتایج نظر سنجی را منتشر کرد که بی ارتباط با تحولات ایران نیست. این نظر سنجی که در اواسط در فروردین ماه سال جاری انجام شده است، ۶۴ درصد از پاسخدهندگان آمریکایی با «جلوگیری از تولید سلاح هستهای موافق بوده و مقابله با آن ، حتی اگر به بهای اقدام نظامی باشد را مورد تایید قرار داده است».
در بخشی از این نطر سنجی آمده است ۲۴ درصد از پاسخدهندگان به این نظرسنجی معتقدند که «پرهیز از جنگ بسیار مهم است، حتی اگر ایران در پی تولید سلاح هستهای باشد».
بخش دیگر از نتایج نظرسنجی بیانگر موافقت بیشتر آمریکایی ها در جهت حمایت از کشور اسرائیل است نه فلسطینیان. در مجموع ۴۹ درصد از پاسخدهندگان گفتهاند که نسبت به اسرائیل احساس نزدیکی بیشتری دارند و در مقابل فقط ۱۲ درصد گفتهاند که با فلسطینیان نزدیکی بیشتری احساس میکنند.
نتایج این نظرسنجی بر اساس گفتوگو با هزار و ۵۰۰ شهروند بالغ آمریکا بین سنین ۱۸ تا ۶۴ سال بوده؛ تنظیم شده و طبق ارزیابیهایی که از این گونه روشهای نظرسنجی صورت میگیرد ضریب خطای آن حدود سه درصد است. به دنبال خبرهای نگران کننده .
هم زمانی تشدید ناقوس جنگ بیخ گوش حاکمان نادان ایران، از یک سو و واکنش کشورهای عضو گروه بریکس نگرانی ها را افزایش داده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، رهبران «قدرتهای در حال ظهور» روز چهارشنبه هفتم فروردین ماه در پایان اجلاس دو روزه خود در بندر دوربان در آفریقای جنوبی، با انتشار بیانیه ای بر مخالفت خود با تهدید نظامی علیه ایران تاکید کردند.
رهبران این پنج کشور، برزیل، روسیه هند، چین و آفریقای جنوبی، در پایان نشسته دو روزه خود اعلام کردهاند: «ما نگران تهدید به اقدام نظامی و همان اندازه نگران تحریمهای یکجانبه هستیم.»
این بیانیه درست بعد از آن منتشر شده است که رئیس جمهوری آمریکا باراک اوباما بر تعهد خود به این که همه گزینهها را برای پیشگیری از تسلیحاتیشدن برنامه هستهای ایران در نظر دارد.
همچنین پرس تی.وی. یادآور شده است که اعلام موضع گروه بریکس چند روز پس از آن مطرح شد که باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا اظهارات مخاطره آمیز خود را درباره برنامه انرژی هستهای ایران تکرار کرد و گفت “تمامی گزینهها روی میز قرار دارد” و واشنگتن “برای جلوگیری از دستیابی ایران به بدترین تسلیحات جهان از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.”
حدود ۲۵ درصد از تولید اقتصادی جهان به کشورهای عضو گروه بریکس تعلق دارد و ۴۰ درصد جمعیت زمین در این پنج کشور زندگی میکنند